U Poreču održano obilježavanje 20. godina djelovanja LC Poreč i 20.ti humanitarni Lions bal

U Poreču održano obilježavanje 20. godina djelovanja LC Poreč i 20.ti humanitarni Lions bal

U povodu dana sv. Maura zaštitnika grada Poreča 18.11.2017 g. u Poreču je održano obilježavanje 20. godina djelovanja LC Poreč i 20.ti humanitarni Lions bal pod nazivom "Za dječji osmijeh".

Na svečanosti koja je održana u hotelu Valamar Diamant prije samog bala uz prisustvovanje preko 200 članova Lionsa i njihovih prijatelja uz intoniranje državne himne i himne Lionsa održana je minuta šutnje za preminule heroje Vukovara i Škabrnje kao i za naša dva preminula člana PDG Jusufa Šehanovića i prof.Branka Mrkušića. Prisutne je pozdravio Marino Rossi predsjednik našeg kluba, a o 20 godina rada kluba je govorila potpredsjednica Snježana Vidović Gutbier, pri čemu je istakla veliki doprinos Lions kluba Poreč lokalnoj zajednici i potrebitima kao i Lionizmu u cijelosti.

Nakon potpredsjednice naš charter member Silvano Ritossa je predstavio 8 charter membera Fedoru Zorić-Franke,Miru Šaškin,Zoru Palmić,Ačicu Prekalj i Đeka Šuriju, a dvoje nije moglo doći Gordana Restović i Korado Korlević

Nakon obraćanja domaćina uslijedile su pozdravne riječi u ime Grada Poreča zamjenika gradonačelnika Elija Štifanića koji je naglasio da je sreća što grad Poreč ima takav klub i na kraju Guvernera D-126 Hrvatska Mladena Kajganića koji je podijelio i priznanja distrikta i LCI charter memberima i pohvalio rad našeg kluba koji slovi kao jedan od najboljih u Hrvatskoj.

Nakon guvernera predsjednik LC Poreč je uručio zahvalnice kluba za doprinos i suradnju sa LC Poreč Gradu Poreču, DG Mladenu Kajganiću,PDG Draženu Melčiću, GST Vesni Boinović Grubić te Valamaru i Laguni porečkim istaknutim tvrtkama i našim donatorima.

Nakon toga su predstavnici klubova Salona, Zrinjevac,Lenuci,Opatija,Tuzla,Delnice,Pula i Grič uručili poklone našem klubu i zahvalili se na dosadašnjoj suradnji naših klubova.

U umjetničkom dijelu programa svojim nastupom su nas oduševili  naš član Saša Dejanović na gitari i mladi operni pjevači Patricija Žudetić i Kristijan Marušić .

Na svečanosti je naš član Ante Potočnjak uručio svoju sliku pod nazivom odrastanje OŠ Jože Šurana Višnjan područnoj školi u Vižinadi  voditeljici škole Loredana Koraca.

Nakon svečanosti i koktela u restoranu Hotela Diamant održan je naš 20.humanitarni bal na kojem je su prikupljane donacije naših članova i gostiju Lionsa kroz aukciju slika i vina te lutriju. Prikupljena su značajna sredstva koja će biti do božića raspoređena potrebitima Poreča i Istre.

Lions klub Poreč zahvaljuje svim donatorima, izvođačima i svim našim dragim gostima iz mnogih Lions klubova Hrvatske što su došli sva događanja u povodu našeg jubileja, posebno smo zahvalni delegaciji LC Tuzla  koji je osnovao naš PDG Jusuf Šehanović i što nas je svojim dolaskom počastio LC Europa Trieste sa kojim smo odlučili da se bratimo u ožujku sljedeće godine.

Svima od srca veliko hvala na tri prelijepa dana u obilasku Istre i sudjelovanja na našoj svečanosti i balu i vidimo se dogodine.

 

 

Galerija: