U Poreču održana 2.sjednica kabineta Guvernera

U Poreču 05.prosinca 2015 g. održana je 2.sjednica kabineta Guvernera D-126 Hrvatska. Članove kabineta je u uvodu sjednice pozdravio pDG Jusuf Šehanović koji je ove godine i predsjednik LC Poreč. Članovi kabineta su saslušali izvješće Guvernera Dražena Melčića o događanjima između dvije sjednice kabineta u distriktu i klubovima, a RC i ZC su izvijestili o stanju članstva i aktivnostima klubova u svojim zonama i regijama. U prezentaciji je bila vidljiva velika i raznolika aktivnost koju provode klubovi u ovom periodu, a kao najznačajnija je istaknuta proslava 25 obljetnice Lionsa u Dubrovniku i osnivanja LC Sveti Vlaho iz Dubrovnika na čemu je posebno zahvalio Bori Aleksiću kao glavnom koordinatoru svih događanja tijekom proslave koja je odlično organizirana. Guverner je također izvijestio o sudjelovanju naše delegacije na Europa forumu u Ausgburgu i realizaciji Postera mira u Osijeku.

Predsjednica povjerenstva za obilježavanje proslave 100 godina Lionsa Branka Crnković-Stumpf je izložila plan obilježavanja što će se realizirati i u našim klubovima.

Predsjednik povjerenstva za članstvo i RLLI instruktor Darko Ćuruvija je izvijestio o realizaciji seminara RLLI u Samoboru i Selcu koji je ocijenjen izuzetno uspješnim.

Predsjednik Leo distrikta Nikola Grđan je izvijestio o aktivnostima leiće između dvije sjednice.

U diskusiji su istaknuti problemi sa jednim manjim dijelom klubova,neplaćanjem članarine kao i sa novim zakonom o humanitarnoj djelatnosti koji komplicira našu aktivnost zbog većeg broja manjih akcija i prevelike papirologije koja se mora za svaku sprovesti. Zaključeno je da guverner i povjerenstvo za normativne akte izuče problem i da se  pokušaju ublažiti posljedice zakona.

Na sjednici je ZC Borisu Jugovcu DG uručio značku RC što nije uručena u Zadru.

Na kraju sjednice RC Regije istok Damir Šterijev je izvijestio o priprema za proslavu 10 obljetnice LC Waldinger i organizacije 3. sjednice kabineta u Osijeku. 

Galerija: