U Parizu je održan godišnji LCIF sastanku/treningu koji se proteklog vikenda organizirao za Konstitucionalno Područje 4 Europa (CA IV Europe)

PDG Dražen Melčić je u svojstvu LCIF District Coordinatora sudjelovao na godišnjem LCIF sastanku/treningu koji se za Konstitucionalno Područje 4 Europa (CA IV Europe) proteklog vikenda održao u Parizu.

Sudjelovali su većina koordinatora Multi-Distritka i Distirkta iz cijele Europe (zastupljene zemlje abecednim redom: Austrija, Danska, Engleska, Finska, Francuska, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Luksemburg, Mađarska, Makedonija, NIzozem,ska, Norveška, Poljska, Portugal, Rusija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska).

Dnevni red je bio vrlo opsežan.

Naglasak je bio na odluci LCI da bitno pojača LCIF-ove potencijale. Kao Što je LCI usvojio svoju strategiju LCI Forward, tako i u LCIF-u pripremaju svoju, a glavni cilj će biti sakupljanje 100 mil. USD godišnje (2016./16. ca 40 mil. USD). U tu svrhu imenovan je odbor za izradu i provedbu te strategije a predsjednik odbora je naš stari prijatelj, PIP Dr. Jitsuhiro Yamada.

Na Seminaru je također prezentirana organizacijska shema LCI, na kojoj je LCIF zauzeo svoje mjesto unutar Global Action Teama, ravnopravno sa GMT, GLT i GST. Tako se zahtjeva da LCIF koordinator distrikta obvezatno mora biti član/ica kabninet guvernera Distrikta, i da svaki klub mora imati i registrirati svog direktora za LCIF putem MyLCI-a. Također moraju biti provedeni treninzi za njih na razini kluba.

LCIF u 2018. godini obilježava 50. obljetnicu od svog osnutka, i Distrikti su pozvani da organiziraju odgovarajuće proslave i obilježavanja prilikom održavanja svojih sjednica ili drugim prilikama.

Na kraju, sudionici su pozvani da naprave svoj plan aktivnosti kao i plan prihoda/donacija za ovu Lions godinu 2017./18.

PDG Dražen Melčić je iskoristio priliku da prezentira, pozove i uruči svim sudionicima letke o našoj slijedećoj, 20. po redu, međunarodnoj humanitarnoj regati „Jedrima protiv droge“, koja će se održati u razdoblju 19.-22. travnja na Murteru.

LCIF DC Gordana Gjorčeska iz Makedonije je svim prisutnima uručila letke i pozvala na Europa Forum 2018., koji će se održati 25.-27.10. 2018. u Skopju.

Ova prigoda je iskorištena za učvršćivanje starih i sklapanje novih međunarodnih prijateljstava i promociju našeg Distrikta.

Galerija: