U naselju Lanterna otvoren Lions kamp za mlade

U subotu 21.07.uz prisustvovanje Guvernerice D-126 Hrvatska Sanje Paprenjak, drugih dužnosnika Distrikta i ostalih Lionsa i Leića održano je otvaranje međunarodnog Lions kampa za mlade koji su u apartmansko naselje Lanterna (Istra) stigli sa sedmodnevne Lions razmjene mladih i boravka u host obiteljima u Zagrebu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, na Cresu, Novigradu i Zadru.

Ova značajna aktivnost Lionsa u cijelom svijetu se u Hrvatskoj odvija već dugi niz godina, tako da su mnogi mladi putem naših Lions klubova boravili u mnogim Lions obiteljima, a mladi iz puno i dalekih zemalja su boravili kod Lionsa u našoj zemlji. Ove godine mladi nam dolaze iz Austrije, Danske, Finske, Francuske, Izraela, Italije, Kanade, Latvije, Nizozemske, Njemačke, Norveške, Poljske, Turske, SAD-a, Indije i Rusije i boravit će kod nas do 31.07. kada odlaze svojim obiteljima. Ovogodišnji program kampa je bogat razno raznim događanjima (od predavanja, prezentacija, radionica), kao i izletima u unutrašnjost Istre (Baredine,Tićan, Brtonigla, Grožnjan) kao i Poreč, Pula, Vrsar, Rovinj i druga mjesta na obali Istre.

Nadamo se da će sudionici kampa iz Hrvatske odnijeti lijepe uspomene u svoje obitelji i svoje zemlje i ispričati lijepe priče Lionsa širom svijeta.

 

Galerija: