U Lions razmjenu mladih u Hrvatsku stiglo dvoje mladih Japanaca

U Lions razmjenu mladih u Hrvatsku stiglo dvoje mladih Japanaca

U Hrvatsku je jučer kasno navečer stiglo dvoje mladih Japanaca preko programa Lions razmjene mladih. Djevojka  Kana Ota iz perfekture Miyagi sa sjevera Japana  i dečko Rimpei Suzuki iz Tokija. Na aerodromu su im veseli doček priredili obitelji Hršak i Petek, te Barbara i Roža Milčić ispred Povjerenstva za razmjenu mladih. Predstavnice povjerenstva su im zaželjele dobrodošlicu i predale poklone u ime Lionsa Hrvatske. Mladi Japanci će kroz dvadesetak dana boravka u obiteljima u Zagrebu i Samoboru upoznati način života hrvatskih obitelji i naše običaje. Želimo im ugodan boravak za koji se od srca zahvaljujemo obiteljima Hršak, Petek, Malnar i Mucko. Obiteljima želimo da zajedno sa svojim mladim gostima uživaju u zajedničkom druženju i dijeljenju običaja i načina života. Zahvaljujemo Lions klubovima: Samobor, Grič i Kontesa Nera koji su se uključili u zimsku razmjenu.

Tijekom svog boravka mladi gosti će se upoznati i sa aktivnostima Hrvatskih Lionsa i biti angažirani kao  pomoćnici Djeda Božićnjaka iz dalekog Japana u akciji "1200 ruku 1200 poklona" za djecu slabog socijalnog statusa u organizaciji Lions kluba Kontesa Nera, Leo Kluba Tri Kule Zagreb i Crvenog Križa. 

Za vrijeme boravka gostiju iz Japana u Hrvatskoj mlada Petra Pranjić iz Zagreba otkriva kulturu i način života dalekog Japanu. Nestrpljivo čekamo Petrine dojmove. 

Zajedno kroz razmjenu slijedimo treći cilj lionizma i programa Lions razmjene mladih: "Stvoriti i njegovati duh razumijevanja među narodima svijeta!"

 

Galerija: