U Iloku održana prva berba u Lions vinogradu dobrote

U organizaciji LC Zrinjevac, nositelja humanitarnog projekta Lions vinograd dobrote i Iločkih podruma partnera na projektu, članovi Lions Distrikta 126 Hrvatska, (predstavnici sve četiri Regije) lions prijatelji i “ kumovi” iz Novog Sada i Zrenjanina, ostali gosti i prijatelji lionsa, nazočili su prvoj humanitarnoj berbi u Lions vinogradu dobrote, u subotu, 22. 09. u Iloku na predjelu Vukovo.

Na otvaranju berbe kojem su nazočili DG Sanja Paprenjak, IPDG Mladen Kajganić, RC Regije Istok Marinela Rosso, predstavnici Iločkih podruma i ravnatelj srednje škole u Iloku o značaju projekta govorila je Đurđa Protić članica LC Zrinjevac i idejna začetnica ovog projekta.

Tom prigodom srednjoj školi Ilok, uručena je donacija, prihod ostvaren od “ kumstva” trsovima, u iznosu od 10.000 kuna, za kupnju “ pametnih” ploča za brže i kvalitetnije stjecanje znanja. Uz branje grožđa uvijek ide dobar ručak, veselje i pjesma tako je bilo i ovaj put. Prije svega su nam članice LC Gea iz Osijeka priredile ugodno iznenađenje i pokazale veliko umijeće u interpretaciji izvorne slavonske pjesme, a nakon toga nas je zabavljao dobar tamburaški sastav. Ova prelijepa akcija naših LC Zrinjevac, koja je na prošloj sjednici kabineta guvernerice proglašena i kao jednogodišnji distriktrualni projekt, zamišljena je na način da lionsi i njihovi prijatelji kupovinom svoga trsa u Lions vinogradu dobrote postanu njegovi kumovi i vode o njemu brigu narednih 10 g.

Nadamo se da će se akcija u narednom razdoblju proširiti i postati u pravom smislu međunarodna jer ćemo na dolazećem Europa forumu u Skoplju zainteresirati lionse iz podunavskih zemalja jer rijeka Dunav kao poveznica sa Ilokom bi mogla biti dobar motiv da se veći broj lionsa i njihovih prijatelja iz Njemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Rumunije uz lionse iz Srbije koji su se već uključili u projekt nađu svoj interes za ovu humanitarnu akciju i međunarodno druženje lionsa u Vinogradu dobrote.

U sklopu boravka Lionsa u Vukovaru i Iloku organiziran je i posjet Iločkim podrumima i dva predivna druženja u Iločkim podrumima i hotelu Lav u Vukovaru u vlasništvu obitelji našeg člana LC Vukovar Vinka Mijoka.Hvala Iločkim podrumima i Vinku da odličnoj organiziji i srdačnom domačinstvu.

 

Galerija: