TREĆA GENERACIJA „OGULINACA“ - USPJEŠNO ZAVRŠILA RLLI

TREĆA GENERACIJA „OGULINACA“ -  USPJEŠNO ZAVRŠILA RLLI
 
U Ogulinu je u razdoblju od 29.11.do 1.12.2019. održana  edukacija za buduće Lions lidere pod nazivom “”Regional Lions Leadership Institute “  (skr. RLLI).  Za održavanje RLLI potrebno je ispuniti prijavu, isplanirati budžet i sve zajedno poslati na odobrenje Lions Clubs International (LCI) „Learning&Development Programs“ odjelu. Prijava za 2019. bila je uspješna, osiguran je dio potrebnih financijskih sredstva  i RLLI program je mogao biti izveden. RLLI je pohađalo ukupno 18 polaznika koji su uspješno savladali standardizirani i od međunarodne Lions organizacije odobren program. Program se sastoji od 12 modula: 1.) Otvaranje; 2.) Osnove lionizma; 3.) Raznolikost; 4.) Rad u timovima; 5.) Javni nastupi; 6.) Osobna misija; 7.) Postavljanje ciljeva; 8.) Upravljanje vremenom: 9.) Motivacija članstva; 10.) Lokalne potrebe i mogućnosti; 11.) Prezentacija javnog nastupa i 12.) Evaluacija i zatvaranje edukacije.
Cilj ove edukacije je pripremiti članove Lions organizacije za buduće odgovorne zadaće u području vođenja klubova, zona i regija. Program daje i dodanu vrijednost, a to je umrežavanje članova i buđenje svjesnosti o važnosti rada na sebi kao osobi, budućem lideru. U tri dana intenzivnog učenja i druženja stvara se posebna energija koja ne prestaje nakon završetka edukacije. Polaznici se nakon edukacije organiziraju preko društvenih mreža, šalju poruke, pozivaju na međusobna druženja i humanitaran rad. 
 
RLLI 2019 uspješno su završili:
 
Aleksandra Hajduković (LC Quarneroli Lovran)
Irena Dubravec (LC Lenuci)
Ivona Platnar (LC Polytechnic)
Paula Čermin (LC Polytechnic)
Vlatka Saić-Sikirić (LC Zadar)
Sandra Mrčela (LC Trogir)
Vesna  Golubović (LC Rijeka-Sušak)
Senka Šubat (LC Rijeka-Sušak)
Rada Zlatoper (LC Luca)
Mate Zlatoper (LC Šibenik)
Snježana Čačić (LC Opatija)
Ivo Smrke (LC Dioklecijan Split)
Nikola  Turina Pećinski (LC Rijeka)
Radojka  Trebotić (LC Salona).
 
Posebnost RLLI 2019 je u tome što su edukaciju pohađali i predstavnici Lionsa iz D-129 Slovenija: Gabriela Borc-Smolič, Jože Smolič  i Radovan Pušnar te predstavnik Lionsa Crne Gore: Marko Vukčević (LC Anibaris - Bar- Crna Gora).
 
Predavači na RLLI 2019  bili su DG Darko Ćuruvija, PDG Dražen Melčić, GLT koordinatorica Mirjana Čusek-Slunjski i gost predavač iz D-129 Slovenija, GMT Aleš Podrekar. 
 
Srcem Lionsa!
GLT koordinatorica
Mirjana Čusek-Slunjski
 
Galerija: