SVEČANO OTVORENA IZLOŽBE POSTER MIRA 2017./18.

SVEČANO OTVORENA IZLOŽBE POSTER MIRA 2017./18.

 

U četvrtak, 16.11.2017. s početkom u 19:00 sati otvorena je ovogodišnja izložba Poster mira 2017./18. pod motom „Budućnost mira“ na koju je pristiglo 227 učeničkih radova iz 36 osnovnih škola iz 25 mjesta diljem Republike Hrvatske.

U Atriju Muzeja Slavonije u osječkoj Tvrđi dodijeljeno je ukupno 9 nagrada, a učenicima, njihovim mentorima, ravnateljima škola i lions klubovima sponzorima uručili su ih predsjednica LC Mursa Marija Alikavazović i Guverner Mladen Kajganić.

U glazbenom i dramskom dijelu programa sudjelovali su učenica Tena Bogut uz klavirsku pratnju Andreje Gribl, mag. musikologije, s pjesmom „Love me tender“ E. Presleya, studenti 2. godine Ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja i red.prof.art. Mira Perić, dipl. glumica sa scenskom minijaturom „Novi slojevi mira“ te Vokalni ansambl „Brevis“ uz klavirsku pratnju Davora Dedića pod dirigentskom palicom izv.prof.art. Antoanete Radočaj-Jerković.

A kako je predivna svečanost, posvečena i sjećanju na žrtvu Grada Vukovara, izgledala možete pogledati u galeriji fotografija u prilogu.

Brojni mediji popratili su ovogodišnje otvorenje izložbe, a tv, radijske i priloge iz dnevnog tiska možete vidjeti na sljedećim poveznicama:

Slavonska televizija https://www.youtube.com/watch?v=f6AfsCqMUzQ&feature=share

Radio Osijek http://radio.hrt.hr/radio-osijek/clanak/lions-klub-osijek-izlozba-220-djecjih-radova/158071/

Osječka televizija, Dnevnik od 16. minute https://www.youtube.com/watch?v=XmPQviI8igY&feature=player_embedded

Glas Slavonije

http://www.glas-slavonije.hr/348644/3/Likovni-rad--Patricije-Perak-najbolji-medju-227-pristiglih

 

Galerija: