Suzana Kozina članica LC Salona u humanitarnoj misiji u Ruandi

Suzana Kozina članica LC Salona u humanitarnoj misiji u Ruandi
 
Elizabeth Suzana Kozina živi u Klisu i jedna je od najpoznatijih kliških poduzetnica, koja je inovatorica i vlasnica branda BiArtis. Dizajnirala je unikatne torbe, u koje su ugrađene originalne slike akademskih slikara i njima osvaja klijentelu cijelog svijeta. 
Minute ženske mudrosti počela je zapisivati 2016. godine, te su iste objavljene u knjizi “Zato me niste razumjeli”, a u pripremi je i sljedeća knjiga.
Kao članica Lions kluba Salona iz Solina  dugi niz godina pomaže unutar Hrvatske, a sada je odlučila otići u Afriku.
O motivima puta progovorila je prije leta za Ruandu i na svom Fb profilu.
Nema veze što ja ne mogu toliko pomoći njima…ali mogu oni meni ..ma kako vam god to zvučalo sebično ..jer svako putovanje mijenja čovjeka…oplemenjuje ga .. širi vidike…. postaje po meni bolji…a ja to želim…želim bit bolja…jer nikad nismo dovoljno dobri ….da ne bi mogli bit bolji…To nije “moja Afrika”……to je…nešto sasvim drugo.
…nije moja Afrika…njihova je…al me moje srce povuklo ovamo…slijedila samo želju…a tu logika i pamet prestaju…znam ja dobro da ne mogu pomoći puno…i kratko je mjesec dana..ali dat ću svoje znanje i vještine za školu…vrtić. …što god …
Sa još dvije prijateljice otišla je u Ruandu u grad Kigali gdje se nalazi centar oca Vjeke Čurića koga su ubili 1998 g. kojeg sada vodi fra Ivica Perić gdje pomaže fra Ivici na običnim poslovima u centru i pomaže djeci u učenju. Centar se brine o 600 djece da imaju svaki dan jedan obrok što je rijetkost u ovom dijelu svijeta.
Suzana iz Afrike poručuje
"sritna sam jer sam baš tamo gdje želim biti…željna njihove kulture ..željna mog davanja… i udaha potpunog mira….a toga ovdje ima…eto zato sam tu….ljubav i rad….ostalo je meni nebitno.."
Još jedan Lions koji živi Lajonizam na djelu a ne na pričama....Sretno joj bilo u njenoj misiji....
 
Galerija: