SKUPŠTINA LIONS CLUBA OSIJEK - MLADOST PREUZIMA KORMILO…

SKUPŠTINA LIONS CLUBA OSIJEK
MLADOST PREUZIMA KORMILO…
 
 
  Redovita godišnja skupština Lions cluba Osijek iskorištena je – uz osvrte na dosadašnji, posebice ovogodišnji rad – i za naznake budućih aktivnosti ovoga vrijednog kluba, koji je prošle godine obilježio iznimno značajan jubilej – 25 godina nadavse plodnog humanitarnog rada i aktivnosti. Ova obljetnica obilježena je usporedo sa 100-godišnjim jubilejom svjetske Lions organizacije.
 
U izvješću predsjednika Kluba Ljube Pribića pobrojane su aktivnosti članova kluba u protekloj Lions godini, uz poseban osvrt na tri stožerne aktivnosti Kluba – tradicionalnu godišnju nagradu studentima Sveučilišta „Josipa Jurja Strossmayera“, zatim vrlo uspješnu suradnju sa Zajednicom Cenacolo, te tradicionalnu prodaju pokladnica i toplih napitaka uoči korizme, kada se prikupljaju sredstva za buduće dobrotvorne aktivnosti.
 
Rukovodstvo Kluba na skupštini prilično je podmlađeno. Budući predsjednik bit će dr.sc.Ivan Ružić, profesor na Veleučilištu Baltazar u Zaprešiću. Prvi dopredsjednik je također mladi član Vjenceslav Arambašić, diplomirani pravnik; drugi dopredsjednik bit će jedan od legendi Kluba Željko Matić; a treći dopredsjednik mladi liječnik dr. Ivan Štefanac. Dužnost tajnika obavljat će još uvijek aktualni predsjednik Ljubo Pribić; a rizničar Marin Pajić će nastaviti s poslom započetim prije nekoliko godina. Direktor za članstvo ostaje Krešimir Fekete, a članovi Predsjedništva Kluba su i trojica pastguvernera Antun Tucak, Šime Nevidal i Radoslav Galić.
 
Po svemu sudeći najstariji osječki Lions club definitvno je odlučio podmladiti ne samo svoje ukupno članstvo, nego i budući rukovodeći kadar. Uvjereni smo da će i ta promjena pridonijeti novim idejama i još uspjepnijim humanitarnim aktivnostima. – š.