ŠIBENSKI LIONSI POSJETILJI PRIJATELJE LIONSE U DOMŽALAMA

ŠIBENSKI LIONSI POSJETILJI PRIJATELJE LIONSE U DOMŽALAMA
 
Prijateljstvo i druženje  Lions kluba Šibenik i Lions kluba Domžale nastavljeno je i ove godine u Sloveniji. Sedam šibenskih lionsa -  Zvonko Pešić, Ivan Bralić, Ivan Soža, Nikola Urukalo, Ante Bašić i Nikica Širinić predvođeni predsjednikom Miloradom Miškovićem Casperom – proveli su tri dana kao gosti Lions kluba Domžale i dodatno učvrstili veliko prijateljstvo započeto u svibnju 2013. kada su ova dva kluba potpisala Povelju o bratimljenju. Bilo je to još jedno lijepo, korisno, prijateljsko i nadasve toplo druženje, koje je bilo i sadržajno upotpunjeno izletima, obilaskom nekoliko znamenitosti i, naravno, druženjima uz pjesmu, slovenske gastrospecijalitete i dobru kapljicu.
Domaćini su svojim šibenskim lions prijateljima priuštili posjet fascinantnom Arboretumu u Volčjem Potoku pokraj Domžala, kao i posjet Slamnikarskem muzeju Domžale gdje su mogli vidjeti stalnu postavu o 300 godina slamnikarstva u Sloveniji i industriji šešira i galanterije koja se razvila na tom području.
Organiziran je i izlet u Kamnik i posjet tamošnjem Malom gradu, koji se prvi put spominje 1202. godine. Osim obilaska  kulturno-povijesnih znamenitosti tog grada organiziran je i izlet u Ljubljanu.
Večernja druženja uz pjesmu i slovenske specijelitete poseban su dio ove prijateljske posjete. Razgovaralo se  o aktualnim programima jednog i drugog kluba, a razmotrene su i mogućnosti da se ovakve uzajamne posjete upriliče upravo u vrijeme kada klubovi provode svoje najvažnije godišnje akcije. Razmijenjeni su i prigodni darovi, a Lions klub Šibenik svojim je prijateljima darovao pršut, vino i suhe smokve, koje simboliziraju Šibenik i Dalmaciju.
Nikola URUKALO
 
 
Galerija: