„Put bijelih ruža“ stigao do grada Pečuha u R Mađarskoj

„Put bijelih ruža“ stigao do grada Pečuha u R Mađarskoj

Od Makedonije, preko Hrvatske i Slovenije, naš put mira, ljubavi i razumijevanja doputovao je s ružama u Mađarsku, grad Pečuh, zahvaljujući inicijativi dvaju posestrinskih klubova – LC Normandia Pecs i LC Mursa Osijek.

Započet 2014. godine, kao zamisao triju guvernerica ( Jelica Krtolica, R Makedonija, Alenka Marten, R Slovenija i Nada Arbanas, R Hrvatska ), međunarodni projekt sadnje bijelih ruža, proširio se susjednim zemljama i donio radost ne samo Lionsima, nego i stanovnicima brojnih gradova gdje cvjetovi bijelih ruža krase njihove ulice ili trgove.

16. studenoga 2018. godine članice LC Mursa otputovale su u Pečuh i zajedno s članicama LC Normandia Pecs uz nazočnost brojnih Lionsa te druge vice guvernerice D-119, Marie Hermine Keys, otvorili svoju oazu od preko stopedeset ruža na šetnici Kalvarija, prema povijesnoj Tvrđavi grada Pečuha. Uz prekrasne mažoretkinje, glazbu, razdragane Lionse i medije, ruže su uistinu bile simbol zajedništva i mira koji nam je svima toliko potreban.

Nakon odmora na klupama Lionsa, povratka u sjedište kluba Normandia, razmjene poklona i svečanoga ručka, započela je sjednica Zone na kojoj smo i mi sudjelovale. Iako bi nepoznavanje mađarskoga jezika mogla biti prepreka, uz malu pomoć naše Marte i Sofije, razumjeli smo sličnost rada i problema s kojima se susreću Lionsi R Mađarske, jednako kao i mi.

Nezaboravni susret završio je s jednim srdačnim do viđenja na nekom novom projektu jer „Mi služimo!“

Nada Arbanas

Predsjednica povjerenstva za međunarodnu suradnju

 

Galerija: