Prvijenac bjelovarskog Lions kluba Nasta Rojc iz Bjelovara

Prvijenac bjelovarskog Lions kluba Nasta Rojc iz Bjelovara
Piše: Anita Vegh
Članice Lions kluba Nasta Rojc iz Bjelovara, koji je trenutno u nastajanju, a ogranak je zagrebačkog LC Slava Raškaj, bilježe svoju prvu humanitarnu akciju. Naime, za svoje su sugrađane 25. siječnja 2020. godine u Bjelovarskom kazalištu organizirale kazališnu večer uz humorističnu monodramu u izvedbi gospodina Ivana Ožegovića, uvaženog kazališnog glumca rodom s bjelovarskog područja. Ožegović je predstavom “10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života” oduševio mnogobrojnu bjelovarsku publiku i svojom velikodušnom gestom pokazao da podržava humanitarni rad. Donacije i prihod od ulaznica namijenjeni su pomoći Skloništu za žrtve obiteljskog nasilja, tj. sigurnoj kući u Bjelovaru. Prikupljenim sredstvima kupit će se dijelovi pokućstva čime će se djelovati na kvalitetnije uvjete života i boravka korisnica i djece u Sigurnoj kući.
Članice LC Nasta Rojc najsrdačnije zahvaljuju glumcu Ivanu Ožegoviću za doniranu predstavu, gospođi Margareti Fabičević za gostoprimstvo u Bjelovarskom kazalištu, građanima koji su u velikom broju podržali humanitarnu akciju kupnjom ulaznice, svojim obiteljima i ostalim simpatizerima kluba koji su doprinijeli realizaciji njihove prve samostalne humanitarne akcije.
Osim ove akcije, bjelovarske Lionsice su u suradnji sa zagrebačkim LC Slava Raškaj realizirale i donaciju perilice rublja za Sigurnu kuću. Ponosne su i zahvalne na toj suradnji te time i osnažene da krenu u svoje daljnje humanitarne akcije. Tako je u planu skori event, svečana humanitarna charter večera na kojoj će  Lions klub Nasta Rojc biti zvanično osnovan, a članice kluba svečano prisegnuti na članstvo i služenje Lionsima pod geslom “We serve – mi služimo!” Bjelovarskoj charter svečanosti, 29. veljače 2020., nazočit će ostali Lionsi Hrvatske, podržat će je mnogobrojni donatori, a prihod humanitarne akcije također je namijenjen pomoći Sigurnoj kući u Bjelovaru.
Napomenimo da je bjelovarski LC Nasta Rojc nastao okupljanjem dvadesetak entuzijastičnih žena različitih profesija i područja prefesionalnog djelovanja, ali jasnog zajedničkog cilja i nastojanja da zajedničkim snagama pomognu najranjivijim članovima lokalne zajednice. Klubom trenutno predsjeda gospođa Natalija Vodopija. Lionsice (ab. redom Melita Babić, Željka Bakran, Željka Barlović Ferenčak, Slađana Đurđević, Zvjezdana Galkovski, Marijana Jurković, Sandra Kamber, Narcisa Krivačić, Nataša Lukić, Mirjana Matenda, Ivkica Matišić, Senka Milaković,  Lidija Novosel, Vanda Novoselec, Sanja Paripović, Rinalda Petani Pažin, Renata Platiša, Anita Vegh, Natalija Vodopija, Sanja Kamber Bartolović, Irena Brezak Fijala) nestrpljivo očekuju zvanično osnivanje Lions kluba Nasta Rojc Bjelovar, primanje u hrvatsku i svjetsku Lions zajednicu te ponosno najavljuju dobrovoljno služenje i pomaganje zajednici u budućnosti.
 
Galerija: