Proslava dvadesete obljetnice Lions Kluba Mursa Osijek

Proslava dvadesete obljetnice Lions Kluba Mursa Osijek
 
11. i 12. svibnja 2018. godine svečano i radno proslavljena je dvadeseta obljetnica od osnutka Lions kluba Mursa.
Svečana sjednica održana je u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije uz nazočnost guvernera, Mladena Kajganića, visokih dužnosnika Kabineta, kumova kluba, dužnosnika zona, klubova i ostalih uvaženih gostiju. Razveselile su nas i članice posestrinskoga kluba Normandia Pecs iz Republike Mađarske s kojima njegujemo prijateljstvo i suradnju dugi niz godina. 
Uz srdačnu dobrodošlicu i pozdrave uzvanicima i gostima, predsjednica kluba, Marija Alikavazović,  otvorila je sjednicu uz odavanje počasti našim preminulim članicama te prigodnu riječ o Lions klubu Mursa. 
Prva predsjednica kluba, Nada Arbanas, podnijela je iscrpno izvješće o velikim projektima i aktivnostima koje je klub u proteklim godinama ostvario, a sve bi se moglo sažeti u nekoliko riječi; predano i posvećeno služiti osnovnim ciljevima  Lionizma za dobrobit čovjeka i zajednice u kojoj živimo. Uz slikovni prikaz značajnih aktivnosti, sretne slavljenice zajedno s gostima uživale su u velikim postignućima kluba. Hvala svim dragim gostima koji su došli, uzeli riječ i radovali se zajedno s nama. Svečana donatorska večera održana u Kapa Business centru, posvećena je Kliničkom bolničkom centru Osijek, Internom odjelu za liječenje djece od dijabetesa. 
Liftom do osmoga kata, na uistinu „Nebesku promenadu“ s oblacima, uvela nas je sa svojim sjajnim zamislima naša članica, draga Martina Mikrut, koja je u nekoliko dana zajedno s članicama kluba,  stvorila pravu čaroliju dostojnu anđela humanosti. Uz izvrsnu glazbu sastava Evergreen i mladih glazbenika Kordon Blue, uz vatromet i domaće kolače, proveli smo zanimljivo i uzbudljivo veče.
Subota, 12. svibnja, započela je sjednicom Kabineta guvernera u Muzeju likovnih umjetnosti. Guverner je upoznao viceguvernere i ostale dužnosnike Kabineta s predstojećom Konvencijom,  radi usuglašavanja tehničkih i sadržajnih pitanja važnih za tijek i uspješnost Konvencije.
Gosti i članice LC Mursa za to vrijeme su razgledavali impresivnu izložbu likovne baštine „Valpovački vlastelini Prandau – Normann“. 
Dani LC Mursa završili su otvaranjem ploče na Promenadi uz rijeku Dravu „Put bijelih ruža“ i ugodnim druženjem uz kavu.
„Lionsi naprijed! N.A.
Anđeli humanosti
 
Galerija: