PRIKUPLJANJE DONACIJA za METEOROLOŠKU POSTAJU u sklopu OŠ Oprtalj/Portole

LC PORTOLE (ex Polytechnic) je u suradnji sa OŠ MILANA ŠORGA OPRTALJ/ PORTOLE, Matka Laginje 25, 52428 Oprtalj i OPĆINOM OPRTALJ, 2019. godine pokrenuo zajednički projekt „Učionica na otvorenom“.
 
Cilj projekta je osposobiti zapušteni teren školskog dvorišta za mogućnost provedbe edukacije te cjelokupnog odgojno – obrazovnog procesa svih učenika.
Sastavni dio projekta čiji hodogram dostavljamo u prilogu ovog dopisa je NABAVKA I POSTAVLJANJE METEOROLOŠKE STANICE za što je LC PORTOLE unatoč ograničenjima uzrokovanim Covid-om kroz aktivnosti kluba i donacije članova tijekom Lions godine 2019-2020 prikupio iznos od 7.000,00 kn.
Na području sjeverozapadne Istre, a s obzirom na specifičnost lokalne klime koja se bitno razlikuje od klime u ostatku Istre, te s obzirom na razvoj poljoprivredne proizvodnje koja se ponovno razvila u proteklih 15-tak godina, praćenje lokalnih meteoroloških prilika je postala nužnost.
Nabavkom meteorološke stanice omogućiti ćemo kvalitetno praćenje meteoroloških prilika područja, I što je posebno važno, edukacirati djecu već u osnovnoškolskoj dobi da spoznaju važnost utjecaja klime i meteoroloških prilika na svakodnevni život, I svjesnost o važnosti praćenja i utjecaja na klimatske promijene.
 
Ukupna vrijednost projekta “UČIONICA NA OTVORENOM” iznosi 85.720,00 kn, od čega je iznos potreban za NABAVKU I POSTAVLJANJE METEROLOŠKE STANICE ukupno 48.250,00 kn.
 
Ovime pozivamo Distrikt 126 Hrvatska i sve Lions klubove Distrikta 126 Hrvatska da se pridruže našoj akciji i da doniraju uplatom sredstava prema svojim mogućnostima u korist LC PORTOLE,
IBAN: HR0224020061100955133 sa naznakom: „Za akciju UČIONICA NA OTVORENOM – OŠ OPRTALJ“.
 
Unaprijed zahvaljujemo!
WE SERVE
Predsjednik LC Portole
Mladen Poropat
Oprtalj,
Galerija: