Predsjednik Lions Europa Foruma PDG Dražen Melčić kod gradonačelnika Zagreba Milana Bandića

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je predsjednika Lions Europa Foruma Dražena Melčića. Sastanak u Gradskoj upravi održan je u povodu priprema za Lions Europa Forum što će se u Zagrebu održati 28.-30. listopada 2021., a kojoj je domaćin District 126, Hrvatska.

PDG D. Melčić, predstavio je Lions Clubs International kao najveću svjetsku humanitarnu organizaciju s 1,5 milijuna članova u 210 zemalja.

Nadalje je pojasnio da je konferencija Lions Europa Forum najveća godišnja manifestacija svih Lionsa Europe na kojoj sudjeluje oko 1.500 članova iz Europe s najvišim dužnosnicima iz cijelog svijeta. U Zagreb dolaze par dana prije početka trodnevne konferencije i ostaju nekoliko dana nakon nje, što je odlična prilika za turističku prezentaciju i promociju grada.

S obzirom na izniman humanitarni doprinos hrvatskih Lions klubova, gradonačelnik Bandić je obećao logističku potporu u organiziranju konferencije te je delegirao odgovorne osobe iz nadležnih gradskih ureda i podružnica Zagrebačkog holdinga, a s Turističkom zajednicom grada Zagreba je dogovorena financijska potpora konferenciji.

Osim toga, na sastanku je dogovoren i susret zagrebačkog gradonačelnika i budućeg predsjednika LC International Briana Sheehana, predviđen za 24. ožujka ove godine.

Galerija: