Povjerenstvo za razminiranje sudjelovalo na 15. Sajam lova, ribolova i turizma - SALORI 2018

15. Sajam lova, ribolova i turizma - SALORI 2018. održan je u Osijeku, od 20. - 22.4.2018.g. 
 
Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Osječko - baranjske županije, Grada Osijeka, Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko - baranjske županije i Hrvatskog športsko - ribolovnog saveza, organizirao je petnaestu po redu sajamsku priredbu - SALORI 2018., manifestaciju koja svojom veličinom, brojem izlagača i značajem u razvoju lovnog, ribolovnog i kontinentalnog turizma predstavlja najznačajniju priredbu te vrste u našoj zemlji.
 
Na sajmu je ove godine nastupilo i Povjerenstvo za razminiranje s lions klubom Beli Manastir, Hrvatskim centrom za razminiranje - podružnicom Istok iz Osijeka, dijeleći izložbeni prostor s Udrugom za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže te Zakladom za humanitarno razminiranje Hrvatske - „Hrvatska bez mina“. 
 
Predstavljena je suradnja u okviru organiziranja i provođenja edukacija o minskoj opasnosti lovcima diljem Hrvatske koja je bila intenzivna unazad nekoliko godina, a nastavlja se i dalje poglavito mladim lovcima. 
 
Sajam je pohodilo desetak tisuća ljudi iz Hrvatske i susjednih zemalja.
 
Posjetiteljima je predočen problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, te gradu Osijeku, sa načinima razminiranja  i obilježavanja minski sumnjivog područja.
 
Lionski su iskoristili priliku i promovirali Lionizam, prikazivani su kraći filmovi o opasnostima od mina, a za djecu su dijeljeni edukacijski leci, slike, crteži s preventivnim porukama o opasnostima od mina.
 
                                                             
Predsjednik povjerenstva za razminiranje 
Tajnik LC Beli Manastir
Dubravko Krušarovski
 
Galerija: