Povjerenstvo za razminiranje organiziralo predavanja u OŠ Šodolovci i Antunovcu

 

Dana 1.12.2017.g. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska, uz suradnju sa Lions klubom Beli Manastir, Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo 2 predavanja “Opasnosti od mina” u OŠ Ernestinovo - PŠ Šodolovci, u Šodolovcima i u OŠ Antunovac u Antunovcu.

Ovom akcijom Povjerenstvo za razminiranje s Lions klubom Beli Manastir i dalje nastavlja dobru suradnju sa HCR-om, te se opet uključilo u informiranje i edukaciju učenika o minskoj opasnosti.Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski Crveni križ - gradsko društvo Osijek, Lions klub Beli Manastir, te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok. Tribini je prisustvovalo 6 učenika II. i IV. - ih razreda škole u Šodolovcima i 70 učenika škole u Antunovcu.  

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika crvenog križa GD Osijek Ivana Elveđia i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, ujedno tajnika LC Beli Manastir i predsjednika povjerenstva za razminiranje, Dubravka Krušarovskog.Slušateljima je predočen problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, općinama Šodolovci i Antunovac, te načini obilježavanja MSP-a i razminiranja.

Isto tako, prikazani su kraći filmovi o opasnostima od mina, a za školsku djecu su ostavljeni edukacijski leci, slike i crteži edukacijskim porukama o opasnostima od mina.

 

Dubravko Krušarovski , Predsjednik Povjerenstva

 

Galerija: