Povjerenstvo za razminiranje D-126 organiziralo predavanje u OŠ Bilje

Dana 12.11.2018.g. održana su dva predavanje o opasnostima od mina, pod nazivom “Djeca u opasnosti od mina”, u prostorima OŠ Bilje, u Bilju, u Osječko - baranjskoj županiji. Predavanju je prisustvovalo oko 140 učenika I. - IV. razreda škole te oko 90 učenika VI. - ih i VIII. - ih  razreda škole, sveukupno oko 230 učenika i nastavnika.                                     

Predavanje je organiziralo Povjerenstvo za razminiranje u međunarodnoj udruzi Lions klubova Republike Hrvatske uz pomoć Lions kluba Beli Manastir” i Hrvatskog centra za razminiranje - podružnice Istok iz Osijeka.

U ime Hrvatskog crvenog križa općinskog društva Darda, prisutan je bio Josip Sklizović, volonter. U ime MUP-a RH, PU Osječko - baranjske, bio je Robart Hranić, iz odjela protueksplozijske zaštite, a iz škole pedagog, knjižničar i učitelji škole.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odjela protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa, koji je mlađoj djeci prikazao edukativni crtani film o opasnostima od mina a starijoj djeci film o Otawskoj konvenciji, te predstavnika HCR-a podružnice Istok Lions kluba Beli Manastir,  Dubravka Krušarovskog.

Djeci je predočen minski problem općine Bilje, Osječko - baranjske županije i Republike Hrvatske, te načini ponašanja u minskom okruženju. 

Predsjednik Povjerenstva

Dubravko Krušarovski       

Galerija: