Povjerenstvo za razminiranje D-126 organiziralo je predavanje “Opasnosti od mina” u OŠ Darda

Dana 10.5.2017.g. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska, uz suradnju sa Lions klubom Beli Manastir, Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo predavanje “Opasnosti od mina” u OŠ Darda, u Dardi.

Ovom akcijom Lions klub Beli Manastir i dalje nastavlja dobru suradnju sa HCR-om, uključivši se produženo u akciju “Travanj mjesec zaštite od mina”.

Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - općinsko društvo Darda - Ivan Hodak, Lions klub Beli Manastir, MUP RH PU Osječko - baranjska odsjek protueksplozijske zaštite - Mario Kokić te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok.  

Tribini je prisustvovalo oko 150 učenika III., V. i VII - ih razreda škole.  

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika Crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog.

Slušateljima je objašnjena akcija “Travanj mjesec zaštite od mina” i značaj 4. travnja međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju, predočen je problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, te načini obilježavanja MSP-a i razminiranja.

Isto tako, prikazani su kraći filmovi o opasnostima od mina, a za školsku djecu su ostavljeni edukacijski letci, slike, crteži s edukacijskim porukama o opasnostima od mina. 

Galerija: