Povjerenstvo za prevenciju nasilja i očuvanja obitelj - „Mali Montmartre na Sloboštini“

„Mali Montmartre na Sloboštini“
 
Pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Povjerenstva za prevenciju nasilja i očuvanja obitelji,Lions Districta – 126 Hrvatska te uz podršku Lions Kluba Kontesa Nera, 21. veljače 2020. godine održan je drugi „Mali Montmartre na Sloboštini“ u Centru za Rehabilitaciju Zagreb, podružnica Sloboština.
Motto Povjerenstva postao je Motto zajedničkom druženju s djecom sa poteškoćama u razvoju: „Druženje kistom, bojom, perom i glazbom i pokazati, kako smo više slični nego različiti i time pridonijeti većem prihvaćanju i druženju s djecom s poteškoćama u razvoju. Likovna kolonija uspješno je održana s preko stotinu djece uz likovne umjetnike, likovne pedagoge, edukacijske rehabilitatore i nastavnike. U dvorani Trokut na Sloboštini bilo je toliko bučno i veselo, osjetio se pravi životni entuzijazam djece željne stvaralaštva. Ovu likovnu koloniju oplemenili su svojim muziciranjem, mladi umjetnici, tako da su harmonika, violončelo, violine, tamburice i flaute svojim taktovima potaknuli i svečano uveli u likovno stvaralaštvo mlade umjetnike. Brzo nakon što su učesnici likovne kolonije primili osnovne slikarske potrepštine i alate, puni entuzijazma, su krenuli u slikanje i izradu crteža, na kojima su izrazili svoje emocije i želje. Nekoliko prikazanih crteža i slika  od njih preko stotinu govore o beskrajnom htijenju i mašti, koju djeca imaju. Svi su oni bez zadrške izrazili svoje zamisli, ideje i poruke, tako da će pedagozi imati puno posla da otkriju htijenja svojih učenika. 
Dio uspješnih slika i crteža, biti će poklonjeni učesnicima Međunarodnog natjecanja glazbene mladeži za  XXVI. Lions Grand .Prix  u Zagrebu i Rijeci.
 
Na malom Montmartre-u učestvovali su učenici Osnovne škola Otok, OŠ Frana Galovića, OŠ Marina Držića, Prva OŠ Dugave, Dječji vrtić Milana Sachsa, OGŠ Rudolfa Matza i profesori Akademije Likovnih Umjetnosti Zagreb.
 
29.02.2020, na istom mjestu održana je umjetnička kolonija slikarskih umjetnika, koji svoje slike daruju Centru za Rehabilitaciju. Umjetnici su također izradili puno prekrasnih slika, kojih dio su u prilogu. Ove dvije slikarske kolonije, stalne su akcije  Povjerenstva za sprečavanje nasilja i očuvanje obitelji.
 
Predsjedavajuća Povjerenstva 
Rozina Marija Milčić
predsjednica
 
 
Zagreb, 24.01.2020.g.
 
Galerija: