Otvoren Lions kamp mladih D-126 pod nazivom SUN, SEA AND SMILE :-) Poreč-Croatia 2019.

Otvoren Lions kamp mladih D-126 pod nazivom SUN, SEA AND SMILE :-) Poreč-Croatia 2019.

Uz prisustvovanje IPDG Sanje Paprenjak i ostalih dužnosnika D-126 , Maje Žikić predsjednice zone Srbija te  članova Lions klubova Pule,Novigrada i Poreča jučer je u app naselju Lanterna kod Tara-Poreča otvoren Lions kamp mladih D-126 pod nazivom SUN, SEA AND SMILE :-) Poreč-Croatia 2019.

 Hrvatska se i ove godine uključila i program  Međunarodne Lions razmjene mladih,  koji je utemeljen  na prvom cilju lionizma: „Stvoriti i njegovati duh razumijevanja među narodima svijeta.“ U Hrvatsku je došlo 30-oro mladih iz 19 zemalja Europe i svijeta i to iz  Danske, Estonije, Finske, Francuske, Italije, Izraela, Litve, Nizozemske, Norveške, Njemačke, Poljske, Slovačke, Turske, UK-a, daleke Indije, Japana i SAD-a. Svoje vrijeme u Hrvatskoj mladi su prvo proveli u host obiteljima diljem Lijepe Naše.  U obitelji oni nisu bili samo gosti, već punopravni članovi obitelji, koji su učili o kulturi Hrvatske i načinu funkcioniranja naših obitelji te o našim običajima i kulturi. O tome je govorilo troje mladih osvojim dojmovima koji su vrlo pozitivni i pritom su zahvalili obiteljima koje su ih primili.

Na otvaranju su mlade polaznike kampa pozdravili IPDG Sanja Paprenjak i Anamarija Muzica predsjednica Lions kluba Poreč, a sve ih je svojim nastupom oduševila mlada umjetnica na harmonici Antonela Glavić polaznica Umjetničke škole Poreč i pobjednica mnogih takmičenja ove godine.

Svi polaznici su se predstavili okupljenima i uručene su im majice kampa i pokloni TZ Hrvatske sa poklonima i prospektima iz Hrvatske.

Kamp vodi Sara Bermanec , tajnica leo distrikta i 5 naših Leića Tjaša Ličanin predsjednica LEO DISTRICTA,Veronika Kovač,Maja Jugovac,Dario Đapo i Filip Hergešić kao mentori.

Program kampa je izuzetno bogat, polaznici kampa će upoznati Istru odlaskom u Pulsku arenu, Jamu Baredine i Zvjezdarnicu Tićan, te obići gradove Pulu,Pazin,Poreč,Rovinj, Grožnjan i Vrsar, pored brojnih izleta predviđeno je i nekoliko edukacija, zanimljivih igara te upoznavanja Leo i Lions organizacije.

Ovaj bogat program su omogućili dio naših klubova koji će dobiti i zaslužene zahvalnice i D-126 Hrvatska.

Nadamo se da će polaznicima kampa boravak u Hrvatskoj u Lions okruženju biti nezaboravna uspomena i da će nam se ponovo vratiti.

Galerija: