Održana završna svečanost i izložba Poster mira putem Zoom-a

Održana završna svečanost i izložba Poster mira putem Zoom-a

Već 22. Put se u Hrvatskoj je održan distriktrualni projekt Poster mira kao sastavni dio projekta Lions international. Po 17. put je to bilo u organizaciji LC Mursa iz Osijeka, ali prvi puta nažalost on line što nikako nije umanjilo njegovu ljepotu i značaj.

Uz prisustvovanje učenika čiji su radovi nagrađeni, njihovih mentora , predstavnika Lions klubova događaju su prisustvovali Guvernerica D-126 Vinka Mitrović, GST Vesna Boinović – Grubić, Predsjednica povjerenstva za PR D-126 Ilijana Palčec, predsjednica povjerenstva za borbu protiv mržnje Roža Milčić,RC Regije istok Željko Đekić, PDG Nada Arbanas i PDG Šime Nevidal.

Večer na Zoomu je moderirao tajnik kabineta D-126 Zlatko Janković-Miloš

Na početku programa Tena Bogut, učenica III. gimnazije Osijek uživo nam je izvela pjesmu  “Can you feel the love tonight”, a potom je Mr. sc. Ivana Vrućina Predsjednica povjerenstva za Poster mira D-126 predstavila Poster mira kao projekt i rezultate ovogodišnjeg poziva na koji su se odazvale 14 škole sa 51 radom koje je sponzoriralo 8 lions klubova.Na ekranu su se vrtjeli svi radovi klubova koje imate u datotekama.

 Zatim su PDG Šime Nevidal i PDG Nada Arbanas govorili o značaju projekta za Distrikt i povezanost kroz 17 godina za LC Mursa.

Mr. sc. Zita Ladocki Jularić, predsjednica LC Mursa je pozdravila sve prisutne ispred LC Mursa i zahvalila sudionicima projekta i govorila o značaju projekta za Mursice i o njihovim humanitarnim akcijama.

 Guvernerica Districta 126 Vinka Mitrović  je u svojoj pozdravnoj riječi naglasila značaj ovog projekta za Lions international jer su svi prostori u sjedištu u Čikagu u radovima učenika diljem svijeta i zahvalila LC Mursa na predanosti ovom projektu koji se one organiziraju po 17. put te se obratila učenicima i mentorima sa prelijepim riječima za viđeno na slikama.

Ovogodišnje radove su žirirali Izv. prof. art. Jelena Kovačević i Goran Kujundžić  članovi povjerenstva za izbor najboljeg rada i oni odabrali sljedeće radove kao najbolje:

Nagrade su osvojili:

1.         LUCIJA ŠAPINA, 6.b, Osnovna škola Sikirevci, Sikirevci,

            mentor: Dajana Karas, LC Buga, Đakovo 

2.         ANA BARBALIĆ, 6.b, OŠ Marina Držića, Zagreb,

            mentor: Gordana Meštrović, LC Kontesa Nera Zagreb

3.         PETRA KAPETAN, 8.c, OŠ Ljudevita Gaja, Sarvaš,

            mentor: Jelena Pehar Smiljanić, LC Mursa, Osijek

4.         BARBARA ČORLUKA, 5.r, Centar za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark”,

            Osijek mentor: Ivana Hornjak sponzor LC Mursa Osijek

Nagrade su sačinjene od pribora za slikanje i ruksaka za školu a prvo nagrađena učenica je dobila tablet.

Nagrađene radove kao i nagrade je predstavila Ivana Vrućina, a svaki učenik i mentor su rekli par riječi o svom radu i učeniku.

Zatim je Ilijana Palčec  kao PR Districta  promovirala Roll-up-a i lifleta za Poster mira jer su se ove godine određena sredstva iz fonda PR namijenila za ovu distriktrualnu akciju što je potreba za buduće akcije.

Zatim je skup pozdravila i GST D-126 Vesna Boinović Grubić koja je u distriktu zadužena za distruktualne projekte i service.

Na kraju svečanosti Marijana Matijević, profesorica solo pjevanja otpjevala je  song "Neka cijeli ovaj svijet" iz mjuzikla Jalta Jalta.

Svečanost je zaključila Ivana Vrućina sa riječima kao i svake godine da ovaj Poster mira posvećujemo Gradu Vukovaru – gradu heroju i njegovim braniteljima.

Škole i njihovi lions klubovi sponzori koji su sudjelovali u Posteru mira 2020./2021.

Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek”, Zagreb; LC Zrinjevac,OŠ Nikole Hribara, Velika Gorica; LC Zrinjevac, OŠ Dvor, Dvor; LC Zrinjevac Zagreb, OŠ Sikirevci, Sikirevci, LC BUGA Đakovo , OŠ J.A.Čolnića, Đakovo: LC BUGA Đakovo, OŠ Marin Držić Zagreb , Kontesa Nera Zagreb, OŠ Turnić, OŠ Srdoči, Rijeka, LC Sušak Rijeka, OŠ M. P. Katančića, Valpovo; LC Valpovo-Belišće, OŠ Ivana Mažuranića; Obrovac Sinjski, LC Salona, OŠ Finida, Poreč,  LC Poreč, OŠ Ljudevita Gaja Osijek; LC Mursa Osijek, OŠ Ljudevita Gaja Sarvaš; LC Mursa, Osijek,Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark”, Osijek; LC Mursa, Osijek

DodatakVeličina
POSTER MIRA s imenima svi radovi.pdf2.86 MB
POSTER MIRA nagrađeni radovi.pdf1.89 MB
leaflet-12-pages-05112020.pdf7.12 MB
roll-up-850mm2000mm_opt.pdf4.91 MB
Galerija: