Održana XXV. Konvencija Lionsa Hrvatske u Valpovu

Održana XXV. Konvencija Lionsa Hrvatske u Valpovu
U Valpovu, 08.06.2019 g. u Centru za kulturu Valpovo održana je XXV. Konvencija Lionsa Hrvatske. Na Konvenciji su usvojeni izvještaji o radu i financijskom poslovanju Distrikta u mandatu DG Sanje Paprenjak, usvojena je raspodjela sredstava ostvarenih na humanitarnoj regati Lions regati „Jedrima protiv droge“ 2019., informacija o radu Leo Distrikta 126 u Lions god.2018./19.
Konvenciju je u ime grada Valpova pozdravio tajnik grada Valpova Zvonko Barišić i predsjednik LC Valpova-Belišće Siniša Jelkić.
Na konvenciji su prema očekivanju izabrani novi dužnosnici Distrikta za Lions godinu 2019./20. Darko Ćuruvija za DG-a, a Vinka Mitrović za 1.VDG D-126, Jozo Berečić kao kandidat Regije Istok za 2.VDG Distrikta. U kabinetu Guvernera za LG 2019./20. su još i KOO za GLT Mirjana Čusek Slunjski, KOO za GMT Milorad Stanić , KOO za GST Željko Gucunski, KOO za Leo distrikt Filip Stipančić i KOO Za LCIF DG Sanja Paprenjak, a dužnost tajnika kabineta obnašati će Zlatko Janković-Miloš. 
Novoizabrani Guverner D-126 u LG.2019./20. Darko Ćuruvija izložio svoj plan aktivnosti u svojoj LG kao financijski plan te predstavio dužnosnike koje je izabrao da obavljaju određene dužnosti u Distriktu, Regijama i Zonama.
Zatim su dodijeljene Nagrade guvernerice  te priznanja i zahvalnice RC zaslužnim klubovima i pojedincima, priznanja međunarodnog predsjednika LCI i tri najznačajnija priznanja Melvin Jones Anči Bognolo i Marini Seiler iz LC Korzo Rijeka i Zorku Šimuniću iz LC Našice.
Konvencija je uz učešće preko 100 delegata iz skoro svih klubova protekla u izuzetno lijepom ozračju što i zaslužuje jedna vrlo uspješno realizirana Lions godina u kojoj smo došli na 60 klubova i + 32 člana u odnosnu na prethodnu godinu što sada već predstavlja trend rasta broja Lionsa i broja klubova već treću godinu zaredom. Nadamo se da će se taj trend i nastaviti.
Prije Konvencije je održana i edukacija za dužnosnike klubova u distriktu od osnova Lionisma do rukovođenja klubom te obvezama koje imaju klubovi prema državi,distriktu i LCI.
Na Konvencije je i promoviran i 27 izdanje Lions Magazin koje je na 80 stranica dalo prikaz cijele Lions godine koja je za nama iz rada Lions i Leo Distrikta i lions i leo klubova kao i vizije budućeg Guvernera za njegovu Lions godinu.
Prije naše Konvencije je i održana Konvencija Leo Distrikta Hrvatske na kojoj je uz sve pohvale dosadašnjem rukovodstvu na čelu sa Dariom Đapom izabrana nova predsjednica Leo distrikta Tjaša Ličanin.
Velike zasluge za uspješnost rada konvencije ima i LC Valpovo -Belišće kao izvrstan domaćin svih događanja u Valpovu prvu večer, na samoj Konvenciji uz učešće zborova i solista koji su himne izveli uživo, nastupili su zbor Glazbene škole koja djeluje pri OŠ Matije Petra Katančića,Valpovo. Zborovođa : Sandra Lovrinčević, Himnu je otpjevao Damjan Klemenčić, bariton iz Varaždina, pobjednik jedne od kategorija međunarodnog pjevačkog natjecanja "Lav Mirski", Klavirska korepeticija svih kompozicija : Branimir Pepić
Na ručku koji je organiziran na središnjem trgu uz nastup Hrvatskog  kulturno umjetničkog društva "Valpovo 1905" , na prezentaciji vina Krauthaker u poznatom Dvorcu u središtu Valpova te  na svečanosti povodom 15. obljetnice djelovanja LC Valpovo – Belišće u restoranu Jelengrad, ali o tome u posebnom prilogu.
Do sljedećeg susreta na  XXVI. Konvenciji u Čakovcu 2020.godine.
 
Galerija: