Održana XXIII. Konvencija Lionsa Hrvatske - u ovoj LG ostvareni impresivni rezultati

Održana XXIII. Konvencija Lionsa Hrvatske - u ovoj LG ostvareni impresivni rezultati

U subotu 20.05.2017 g. u prostoru Euroherca u Rijeci u nazočnosti 113 lionsa iz svih krajeva Hrvatske održana je XXIII. Konvencija Lionsa Hrvatske.

Na početku sjednice Konvenciju je pozdravila Anita Ban predsjednica LC Rijeka i sve pozvala na proslavu 25.obljetnice LC Rijeka.

Sudionike Konvencije pozdravio je i PDG Dragi Filevski i zaželio uspješan rad i daljnju suradnju naša dva distrikta.

U predivnom ozračju punom pozitivne energije zbog uspješne godine koja odlazi DG Goran Šarić je podnio izvješće o rezultatima koje smo postigli:proslava 100  obljetnice Lionsa u svijetu održana u Zagrebu bila je centralni događaj sa nekoliko predivnih aktivnosti od sjednice kabineta u Dvercima do svečane večere u Esplanade te ispisivanja holograma Lions znakova na fontanama pred Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu nakon čega se išlo na koncert u Lisinski. Proslava 15 obljetnice NCLC Kuna u Osijeku okupila je preko 130 Lionsa iz cijele Hrvatske. Regata Jedrima protiv droge sa 40 brodova od toga 20 stranih je najveća međunarodna manifestacija Lionsa u ovom dijelu Europe koja polako prerasta u sve europski projekt. Osnivanje dva nova kluba LC Lenuci u Zagrebu i Gorski kotar u Delnicama doprinijela su da će nakon duže vremena naš distrikt završiti sa značajnim porastom članstva(sada +69), a događaji koji slijede dat će novi zamašnjak značaju Lionsa u Hrvatskoj. Promocija Lions marke u Zagrebu i Bečki bal u organizaciji LC Zrinjevac koji slijede u lipnju mjesecu zaokružit će ovu vrlo uspješnu Lions godinu.

Osim izvješća Guvernera na sjednici je podnesen izvještaj rizničara Zlatka Janković-Miloša i predsjednice NO D-126 PDG Nade Arbanas. Sva izvješća su jednoglasno usvojena.

Nakon toga su sadašnja predsjednica Leo distrikta Sara Bermanec iz Leo kluba Rijeka i nova Marija Repalust iz Leo kluba Čakovec izvijestile o radu Leo distrikta i njegovom programu rada u sljedećoj godini.

Na sjednici je usvojena odluka Povjerenstva o  raspodjeli sredstava od regate na četiri regije po 18.000 kn  su dobili

1.    REGIJA ISTOK – „Zajednica CENACOLO“

Predlagatelj i svjedok donacije – LC Osijek (Osijek)

2.    REGIJA SJEVER – Društvo „Naša djeca“ Čakovec

Predlagatelj i svjedok donacije- LC Zrinski (Čakovec)

 

3.    REGIJA ZAPAD –  „ZDRAVI GRAD POREČ“

Predlagatelj i svjedok donacije- LC Poreč (Poreč)

 

4.    REGIJA JUG – „CENTAR ZA PREVENCIJU ZLOUPORABE DROGA“

Predlagatelj i svjedok donacije – LC Split; (Split)Nakon toga su dodijeljena priznanja za rad u protekloj Lions godini koja su dobili mnogi članovi,predsjednici i tajnici klubova, a tri najistaknutija su na sjednici dobili najviše priznaje Melvin Jones, a to su RC Vesna Boinović - Grubić LC Zrinjevac, IPDG Dražen Melčić i RC Boris Jugovac.

Osim toga DG Goran Šarić je dodijelio medaljon MJ koji je izdan povodom stote obljetnice PDG Branku Dragičeviću povodom 25 obljetnice rada u Lionsima i Zlatku Janković-Milošu.

Na sjednicu su zatim izabrani novi II. Viceguverner Darko Ćuruvija, te I. Viceguvernerica Sanja Paprenjak i  novi guverner Mladen Kajganić sa stupanjem na dužnost 1.07.2017 g.

nakon pauze prikazan je film o ovogodišnjoj regati na koji su svi u dvorani burno reagirali sa odobravnjem.

U nastupajućem govoru i prezentaciji svog programa i kabineta budući DG Mladen Kajganić je zadivio sve prisutne svojom emotivnim ali ne manje razboritim i lionističkim nastupom promovirajući svoj slogan "Anđeli humanosti" koji se svima u dvorani svidio na prvu, a njegov poziv da opslužimo 200.000 potrebitih u našoj zemlji nije zvučao nemogućim projektom.

Na kraju izlaganja Wendy Zečić je uručila budućem guverneru dresove Hrvatske reprezentacije koje će nositi naša delegacija u Chicagu.

Nakon toga su naši leići i Barbara Milčić predstavili ovogodišnji kamp i razmjenu mladih.

Posebno iznenađenje je bilo kada je DG uručio prve čarter certifikate i značke članovima LC Gorski Kotar i pozvao sve na njihov Charter night.

Na kraju sjednice PID Bojan Šober je pozdravio Konvenciju u ime IP i zajedno sa DG Goranom Šarićem dodijelio priznanja IP Vesni Boinović-Grubić, Darku Ćuruviji i Zlatku Janković-Milošu, a DG Goranu Šariću PID Bojan Šober je uručio medalju IP.

Na završetku Konvencije svi sudionici su se slikali sa platnima koje su donijele Luce iz Šibenika i LC Opatija, a platna su oslikala djeca iz vrtića Šibenika i Opatije.

Sve u svemu jedna Konvencija za pamćenje i novi poticaj za rad u Lionsima svim sudionicima.

Galerija: