Održana tri predavanje o opasnostima od mina

Dana 23.10.2019.g. održano je predavanje o opasnostima od mina, pod nazivom “Djeca u opasnosti od mina”, u prostorima OŠ Vijenac, u Osijeku u Osječko - baranjskoj županiji. Predavanju je prisustvovalo 60 učenika III. - ih i IV. - ih  razreda škole, s ravnateljicom i dijelom nastavnika.
 
Predavanje je organiziralo Povjerenstvo za razminiranje u međunarodnoj udruzi Lions klubova Republike Hrvatske uz pomoć Lions kluba Beli Manastir i MUP-a RH, Ravnateljstva Civilne zaštite, Hrvatskog centra za razminiranje - Ispostave Osijek i Udruga civilnih žrtava Domovinskog rata Republike Hrvatske, Osječko - baranjske županije”.
 
U ime MUP-a RH, PU Osječko - baranjske, odjela PEZ bio je Mario Kokić, ispred Hrvatskog crvenog križa GD Osijek bila je Daria Zubović te Goran Latković ispred županijskog crvenog križa. 
 
Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika MUP-a PU OB odjela protueksplozijske zaštite, predstavnika Hrvatsog crvenog križa te predstavnika MUP-a Ravnateljstva CZ, HCR-a Ispostave Osijek i Lions kluba Beli Manastir, Dubravka Krušarovskog. 
 
Djeci je predočen minski problem grada Osijeka, Osječko - baranjske županije i Republike Hrvatske, te načini ponašanja u minskom okruženju.     
 
Dana 19.12.2019.g. održano je predavanje o minama, pod nazivom “Manje oružja, manje tragedija”, u prostorima OŠ Semeljci, u Semeljcima, Osječko - baranjska županija. Predavanju je prisustvovalo oko 40 učenika VII. razreda škole, s ravnateljicom škole i učiteljicama.  
Ovom akcijom MUP-a RH Ravnateljstva civilne zaštite - HCR, Ispostava Osijek nastavlja dugogodišnju suradnju na informiranju i edukaciji učenika o minskoj opasnosti. 
 
Predavanje je organiziralo Povjerenstvo za razminiranje u međunarodnoj udruzi Lions klubova Republike Hrvatske uz pomoć Lions kluba Beli Manastir i MUP-a RH, Ravnateljstva Civilne zaštite, Hrvatskog centra za razminiranje - Ispostave Osijek i MUP-a RH Ravnateljstva Policije, Odjela za prevenciju PU Osječko baranjske i policijske postaje Našice. 
 
Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika MUP-a RH Ravnateljstva civilne zaštite - HCR-a, Ispostave Osijek, Dubravka Krušarovskog, djelatnika MUP-a RH Ravnateljstva civilne zaštite - centra 112 i Marka Marića djelatnika MUP-a RH Ravnateljstva policije, odjela za prevenciju. 
 
Slušateljima je predočen problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, s načinima obilježavanja minski sumnjivog područja i razminiranja. 
 
Djecu, ali i djelatnike škole, upoznali su i podsjetili na provođenje kampanje „Manje oružja, manje tragedija“. Svi građani koji nelegalno posjeduju oružje ili minsko-eksplozivna sredstva mogu prijaviti dragovoljnu predaju sredstava pozivom na broj telefona policije 192 ili na Jedinstveni europski broj za hitne službe 112. Po dojavi će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu i na siguran način transportirati oružje, minskoeksplozivna sredstva i streljivo te izdati potvrdu o dragovoljnoj predaji.
 
Prikazani su kraći filmovi o opasnostima od mina, a za školsku knjižnicu su ostavljeni CD-ovi „Bembo i prijatelji protiv mima”, „Ugroženi svijet” - edukativna skrivalica učilica o opasnpostima od mina + petojezični rječnik ugroženih životinjskih vrsta u Republici Hrvatskoj te bilježnice „Pazi mine” s edukacijskim porukama o opasnostima od mina.
 
Dana 3.12.2019.g. održano je predavanje o minama, pod nazivom “Djeca u opasnosti od mina”, u prostorima OŠ Vladimir Nazor, Čepin, PŠ Briješće u Briješću, nedaleko od grada Osijeka, u Osječko - baranjskoj županiji. Predavanju je prisustvovalo oko 110 učenika I. - IV. razreda škole.  
Ovom akcijom MUP-a RH Ravnateljstva civilne zaštite - HCR, Ispostava Osijek nastavlja dugogodišnju suradnju na informiranju i edukaciji učenika o minskoj opasnosti. 
 
Predavanje je organiziralo Povjerenstvo za razminiranje u međunarodnoj udruzi Lions klubova Republike Hrvatske uz pomoć Lions kluba Beli Manastir i MUP-a RH, Ravnateljstva Civilne zaštite, Hrvatskog centra za razminiranje - Ispostave Osijek i Udruge civilnih žrtava Domovinskog rata Republike Hrvatske, Osječko - baranjske županije”.
 
U ime Hrvatskog crvenog križa GD Osijek, prisutna je bila Daria Zubović a ispred Hrvatskog crvenog križa - županije  je bio Goran Latković. U ime MUP-a RH, PU Osječko - baranjske, bio je Mario Kokić iz odjela protueksplozijske zaštite, a iz škole dio učitelja i učiteljica.
 
Ispred udruge logoraša srpskih koncentracijskih logora bio je Damir Buljević. 
 
Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika MUP RH PU OB odjela protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika MUP-a RH Ravnateljstva civilne zaštite - HCR-a Ispostave Osijek, Dubravka Krušarovskog. 
 
Slušateljima je predočen problem miniranosti u Republici Hrvatskoj i Osječko - baranjskoj županiji, sa načinima razminiranja i obilježavanja minski sumnjivog područja. 
 
Prikazani su kraći filmovi o opasnostima od mina, a za školsku knjižnicu su ostavljeni CD-ovi „Bembo i prijatelji protiv mima”, „Ugroženi svijet” - edukativna skrivalica učilica o opasnostima od mina + petojezični rječnik ugroženih životinjskih vrsta u Republici Hrvatskoj te bilježnice „Pazi mine” s edukacijskim porukama o opasnostima od mina.
 
Galerija: