Održana je 3. sjednica regije Istok

Održana je 3. sjednica regije Istok 
 
5. veljače 2020. godine u Jelengradu (kod Valpova), već prepoznatljivom kultnom restoranu Lionsa Slavonije i Baranje održana je 3. sjednica regije Istok pod predsjedanjem Vesnice Mlinarević, a uz nazočnost i aktivno sudjelovanje najviših dužnosnika u distriktu iz regije Istok (pastguverner Mladen Kajganić i 2. viceguverner Jozo Berečić), kao i predsjednike Zona, predsjednike i tajnike te članova klubova iz regije Istok i to u najvećem broju (35) u ovoj Lions godini. 
 
Na sjednici su, nakon himni i čitanja etičkog kodeksa Lionsa, iznesene nove informacije i naglašena je potpora za organizaciju Foruma u Zagrebu u listopadu 2021. i za sudjelovanje na Distriktualnoj akciji Lions District 126 – Hrvatska Regata Lions cup Jedrima protiv droge u travnju 2020. 
Potaknuti su direktori za članstvo, zainteresirani članovi za odazivanje na edukaciju u Našicama u predstojećem razdoblju.
Predsjednici Zona Regije Istok te predsjednici i članovi klubova izvijestili su o stanju članstva, vijestima o održanim aktivnostima te najavi i pripremi aktivnosti klubova u ovoj Lions godini. 
Utvrđeno je kako je bilo dosta aktivnosti nakon prošle Sjednice Regije Istok i to humanitarnih aktivnosti te druženja. Primjeri dobrih praksi motivirale su prisutne, kao i nove aktivnosti i potreba  osnaživanja klubova povećanjem broja članova.
Izneseni su prijedlozi i pomoć pojedinim tajnicima o radu, financijskom poslovanju i legitimitetu Lions klubova prema Zakonu o udrugama. 
Na sjednici su obrazložene aktivnosti i potreba zajedništva i služenja Lionsa regije Istok za predstojeću humanitarnu utakmicu između GNK Dinamo i NK Vukovar 91 ili selekcije Vukovara i šire regije u Vukovaru 28. 3. 2020. koji je usvojen na Vijeću Guvernera na prijedlog PDG Mirka Barišića.  Pozvani su uključiti se u ovu aktivnost svi Lionsi regije Istok na različite predložene načine, a sredstva će biti namijenjena za uređenje i opremanje modernim tehnologijama Lions edukacijskog centra iz Vukovara.
Motiviranjem na dolazak i pripremu izvješća za Proširenu sjednicu kabineta guvernera u Opatiji, završen je službeni dio sastanka.
3. Sjednica regije Istok nastavljena je u svečanom ozračju uručivanjem insignija predsjednicima klubova za prošlu godinu, a nastavljeno je u ležernom i vedrom ozračju Lions druženja uz slavonske delicije. 
Srcem Lionsa, mi služimo!
Predsjednica regije Istok
Vesnica Mlinarević
 
Galerija: