Održana je 1.sjednica PKG u mandatu DG Mladena Kajganića

Održana je 1.sjednica PKG u mandatu DG Mladena Kajganića

U Našicama,02.09.2017 g. održana je 1.sjednica PKG u mandatu DG Mladena Kajganića na kojoj je prisustvovalo 80 Lionsa i leića iz cijela Hrvatske i 2 iz Makedonije.

Rad kabineta je pozdravi PDG Makedonije Dragi Filevski i prvi guverner u Hrvatskom lionizmu PDG Ivica Jakić, te predsjednik Lions kluba Našice Rudika Perlić i zaželio ugodan boravak u njihovom gradu.

Na početku sjednice su predane insignije svim ZC,RC,te 1.VDG-i i 2.VDG -u i tajniku distrikta.

Na sjednici su podnesena izvješća o primopredaji IPDG Gorana Šarića i DG Mladena Kajganića koja je protekla bez ikakvih problema, te o događanjima između Konvencije u Rijeci i PKG u Našicama o događanjima na Konvenciji u Čikagu je govorio guverner, o realizaciji kampa Sara Bermanec i o razmjeni mladih Roža Milčić u ime Barbare Milčić.

Zatim su Koordinator za GMT- članstvo PDG Dražen Melčić, GLT-edukaciju Mirjana Čusek - Slunjski, GST - služenje Vesna Boinović-Grubić i guindig Lione 2.VDG Darko Ćuruvija predložili planove aktivnosti u svojim područjima za ovu Lions godinu.

RC Jozo Berečić - istok,Karmen Meić - sjever , Milorad Stanić - zapad i Vinka Mitrović - jug su podnijeli izvještaje o stanju članstva i u klubovima u svojim regijama sa naglaskom na klubove ispod 15 članova i klubove koji su upali u krizu vodstva ili članstva kojima u narednom periodu svakako treba pomoći.

Od distriktrualnih projekata bilo je riječi o našoj regati Jedrima protiv droge koja je prošle godine definitivno postala međunarodni projekt sa 25 posada i predsjednik povjerenstva za regatu Đek Šurija je zamolio pomoć svih Lionsa koji to mogu da se uključe u realizaciju ovog projekta.

Nakon toga je predsjednica Leo distrikta Marija Repalust podnijela izvješće o stanju u Leo pokretu u Hrvatskoj gdje je zamolila pomoć svih Lionsa da ojačamo Leo klubove i da budemo im od pomoći.

Nakon sjednice izvršena je podjela i direktorija za ovu Lions godinu koji je napravljen ovaj put bna početku godine a ne kao Lions godišnjak.

Na kraju sjednice su uručeni pokloni Guvereneru od tajnika kabineta - guvernerska zastava i od LC Rijeka lavanda u obliku anđela.

DG Mladen Kajganić je zahvalio svim prisutnima na dolasku i pozvao na nastavak druženja u popodnevnim satima obilaskom dvorca i posjet OPG-u Peršić u Donjoj Motičini.

 

Galerija: