Održana 1. Sjednica proširenog kabineta Guvernerice D -126 Hrvatska

Održana 1. Sjednica proširenog kabineta Guvernerice D -126 Hrvatska

U Vukovaru 12. 09. 2020. održana je 1.Sjednica Kabineta Guvernerice LD -126 Hrvatska. U Vukovaru se okupilo preko 60 članova lions klubova iz svih krajeva Hrvatske što je izuzetan broj s obzirom na okolnosti u kojima živimo.

Budući da je zbog Covid -19 pandemije međunarodna Lions Konvencija u Singapuru u lipnju 2020. otkazana, svečana potvrda Guvernerice D-126 Hrvatska Vinke Mitrovic, održana je uz pomoć PDG Mladena Kajganića na početku 1. Sjednice Kabineta u Vukovaru nakon čega joj je predan guvernerski lanac , zatim je ona dodijelila lanac 1.VDG Jozi Berečiću kao i ostalim dužnosnicima njihove insignije.

Nakon toga se je prešlo na radni dio sjednice gdje su podnesena izvješća o radu Guvernerice i Koordinatora distrikta od početka Lions godine i izneseni planovi za rad u budućem razdoblju od kojih je naredna aktivnost eko ronjenje na Hvaru u organizaciji GST-a i Povjerenstva za ekologiju.

Zatim su RC podnijeli izvješća o stanju klubova u svojim regijama, a Predsjednica povjerenstva za Vinograd dobrote je izvijestila o stanju ovog projekta. Đek Šurija predsjednik povjerenstva za Lions regatu je izvijestio o nužnosti otkazivanja ovogodišnje regate koja se trebala održati u 10 mj sa čime su se svi prisutni složili, nakon čega je iznesen prijedlog da se održi virtualna regata što su svi prisutni podržali.

Nakon toga je Ilijana Palčec Predsjednica Povjerenstva za PR izvjestila o dobivanju granta za PR od LCI u iznosu od 5000 USD za 5 distriktrualnih projekta.

Guvernerica je izvijestila o priprema za proslavu 30 godina Lionsa u Dubrovniku koja će u mnogoćemu ovisiti o stanju sa pandemijom o čemu će svi biti na vrijeme obaviješteni.

Na kraju sjednice su dodijeljena priznanja za Lionse koji su doprinijeli uspješnosti GAT teama.

Nakon održane Sjednice, druženje lionsa nastavljeno je na 3. humanitarnoj berbi grožđa u Lions vinogradu dobrote u Iloku.

Prije sjednice kabineta održana je uspješna edukacija za predsjednike i tajnike Lions klubova u organizaciji GLT Roberta Vulića  uz prisustvovanje 50 sudionika što je jako veliki broj s obzirom na aktualni trenutak.

U sklopu događanja u Vukovaru organizirana su i 2 druženja u petak i subotu navečer, a LC Vukovar je primio dva nova člana.

U spomen na održavanje sjednice kabineta Guvernerice delegacija D-126 je položila vijenac na spomenik poginulim braniteljima Vukovara kod monumentalnog križa na obali Dunava.

Sva događanja, edukacija i sjednica su održane uz maksimalne mjere u skladu sa preporukama epidemiologa i nadamo se da smo uspjeli u ovim otežanim uvjetima i družiti se i služiti za dobrobit naših klubova i korisnika usluga.

Još je za napomenuti da je edukacija i sjednica kabineta po prvi puta prenošena on line . Amaterskom opremom ali ipak se vidilo i čulo, sljedeći će put biti bolje.

Ostajemo zajedno! Do sljedećeg viđenja na Hvaru.

Galerija: