Novosti iz posjeta koordinatora Leo klubova središnjici LCI u Oak Brooku

Novosti iz posjeta koordinatora Leo klubova središnjici LCI u Oak Brooku  
 
Tijekom boravka u Chicagu, naš Lion Filip Stipančić iz LC Agram imao je priliku posjetiti sjedište Lions Club International u Oak Brook. U sklopu dogovorenog posjeta središnjici Koordinator distrikta za Leo klubove susreo se s menadžericom Leo Club Programa, Emily Burnett, specijalisticom za članstvo područja Europe Amy Radlinski i menadžericom odjela članstva, Tamarom Ivetic. Osim što su izmijenili informacije o statusu članstva i preporučenim praksama u retenciji i povećanju članstva, veći dio sastanka proveli su u razgovoru o Leo klubovima. 
Značajna novost u smjeru djelovanja LCI prema Leo klubovima, je što su u tijeku pripreme da Leo članovi postanu redovni članovi Lions organizacije. Ova inicijativa pokrenuta je 2014. godine upravo od strane ILO Councila i Filipa tijekom sastanaka s prijašnjim internacionalnim predsjednicima Palmerom, Prestonom i Corwelom, te nizom internacionalnih direktora. ILO Council nastavio je djelovati u tom smjeru sve do ovih željno iščekivanih najava. Jedna od pripremnih radnji je i promjena nadležnog sektora za Leo odjel,  koji je postao dio Odjela za članstvo, umjesto odjela za aktivnosti. Ovo je značajna vijest i predstavlja veliki preokret u razvoju Leo članstva i njihove uloge u organizaciji, samim time možemo očekivati veću motiviranost članstva te više resursa usmjerenih na njihov razvoj. Dodatni značaj ovoj promjeni daje činjenica da će od iduće godine u radu odbora direktora sudjelovati dva nova člana koja će predstavljati Leo klubove. Od konkretnih koraka u suradnji LCI na temu Leo distrikta 126, kao jedna od prvih aktivnosti dogovoreno je ažuriranje popisa Leo klubova i članova koji su upisani u MyLCI, na čemu se trenutno i radi. 
U obilasku sjedišta, Filip je imao prilike vidjeti sve zanimljivosti koje sadrži živopisno sjedište LCI, uključujući ured Predsjednika, te brojne poklone i priznanja koja je LCI primio iz svih strana svijeta zahvaljujući svome radu. 
 
Galerija: