NCLC „Varaždin Millennium“ uručio donaciju Udruzi za autizam „Pogled“

New Century Lions Club „Varaždin Millennium“ uručio je donaciju u iznosu 30.115,10 kn Udruzi za autizam „Pogled“ iz Nedelišća.

Novčani iznos prikupljen je u tradicionalnoj humanitarnoj akciji „Humanitarni Teniski Turnir 2017.“ - Teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma koji se održao u rujnu 2017.g. u Varaždinu, a iskoristit će se za nabavku opreme, rekvizita, materijala i pomagala neophodnih za radno osposobljavanje djece s poremećajima iz spektra autizma starosti 13 - 16 godina, članova Udruge Pogled.

Teniski turnir realiziran je u suorganizaciji sa TK Varteks Varaždin te Udrugom Pogled, a jedan od suorganizatora humanitarne akcije bilo je i Hrvatsko društvo skladatelja koji se odrekao iznosa autorske naknade za javnu izvedbu autorskih glazbenih djela i iznosa troškova naplate u korist prikupljanja financijskih sredstava za program radnog osposobljavanja Udruge za autizam „Pogled“. Prikupljanje novčanih sredstava osiguralo se putem uplata kotizacija igrača i donacijama. Oko 140 tvrtki i pojedinaca iz Varaždinske i Međimurske županije doniralo je svoje usluge i proizvode, čime su omogućili organizaciju tombole za dodatno prikupljanje sredstava, a mnogi donatori su uplatili i novčane priloge na žiro-račun humanitarne akcije.

Na turniru je sudjelovao 111 igrač, a svi su sudionici, osim humanitarnog, pokazali i izniman sportski duh i odigrali niz dobrih mečeva. Uz prigodan zabavni program slavlje nakon odigranog turnira potrajalo je duboko u noć.

Zahvaljujemo svim medijima, donatorima, posjetiteljima i igračima koji su svojim donacijama i velikodušnoj pomoći i podršci omogućili postizanje cilja ove izuzetno vrijedne humanitarne akcije. Također veliko hvala dragoj GST koordinatorici Vesni Boinović Grubić koja nas je i sportski podržala u našoj akciji.

Mi služimo!

 

Predsjednica NCLC „Varaždin Millennium“

Karmenka Medenjak

Galerija: