Na Dan bijelog štapa Lionsi Dubrovnika obradovali Fani Antičević

Lions klubovi donirali računalo za slijepe i slabovidne osobe Fani Antičević

Članovi dubrovačkih Lions klubova Sv. Vlaho i Libertas obilježili su Međunarodni dan bijelog štapa, zajedničkom humanitarnom akcijom u kojoj su prikupili novčana sredstva za računalo s posebnim programima za slijepe i slabovidne osobe i pisač. Donaciju su uručili danas u Hotelu Splendid Fani Antičević kojoj će računalo i pisač pomoći u njenom daljnjem radu. 

Fani Antičević je unatoč sljepoći hrabro uzela sudbinu u svoje ruke, završila  posebnu stručnu edukaciju za maserku, registrirala vlastiti obrt u kome je zaposlena, te svojim radom, znanjem i vještinama osigurava mjesečna novčana primanja za sebe i svoju obitelj. Fani živi i radi u Janjini na Pelješcu, te je izvrstan primjer svim mladim i nezaposlenim osobama, kako se svojom voljom i snagom mogu postići svi životni ciljevi. 

"Nakon toliko godina i tolko molbi za radna mjesta gdje bi slijepe i slabovidne osobe trebale radit, jednostavno sam shvatila da moram nešto radit. Od Doma zdravlja u Janjini sam dobila prostor i upustila sam se u svoj obrt, uz sve moguće poteškoće i nikakve privilegije kao invalidna osoba, kao i svaki drugi obrtnik sam otvorila svoj obrt. Mora se nešto radit, nemogu samo sjedati doma, život ide dalje. Zahvalna sam na današnjem poklonu, jer osim mog psa Edija koji mi je velika potpora, nikada prije nisam ništa dobila, pa ni posao koji sam tako željela. Računalo će mi puno pomoći u poslu, i mnogo mi znači, pružit će mi samostalnost i neovisnost." - rekla je Fani Antičević prilikom uručivanja donacije.

Zadivljeni njenom pričom članovi dubrovačkih Lions klubova odlučili su dodatno unaprijediti njeno poslovanje. Moderna tehnologija uvelike može olakšati život slijepih i slabovidnih osoba, no, postoje specifične potrebe, koje se mogu rješavati samo permanentnim radom i pomaganjem svakom pojedincu, koji je pogođen ovom vrstom invalidnosti.

Lions klubovi ovom humanitarnom akcijom prigodom Međunarodnog dana bijelog štapa žele dodatno senzibilizirati širu javnost na problematiku slijepih i slabovidnih osoba u Dubrovniku.

Vedran Jerinić

 

Galerija: