Mursice pomažu zajednicu Cenacolo u Šarengradu

U Šarengradu , na krajnjem istoku Hrvatske , tiho u molitvi i i radu živi CENACOLOVA zajednica ljudi koji su pali u svijet ovisnosti.

Zajednicu je utemeljila s.Elvira Petrozzi . Duhovni  voditelj  CENACOLA u Šarengradu je vlč. IVAN JURIĆ,župnik donjogradske župe u Osijeku, prije svega čovjek velikog srca  i ljubavi prema korisnicima kojima je potrebna pomoć na njihovom putu ozdravljenja .

Kako nam je kazao vlč.Jurić- U kući Božjeg milosrđa u Šarengradu, u kapelici se pale noćna svjetla između 2 i 3 sata subotom na nedjelju jer traje klanjanje pred Presvetim i tada se  Kristova  istina pretvara u slobodu probuđenu u savjesti, vidljivo u očima klanjatelja.Svjedoci smo velikih milosti koju nam donosi Božja providnost.

U tim molitvama članovi zajednice mole za sve nas, našu djecu , naše unuke da ne padnemo u svijet ovisnosti.

Kada smo ih jesenas posjetili u Šarengradu i darivali potrebnom hranom, zamolili su nas da im poklonimo motornu pilu kojom će si osigurati ogrjev za zimu. Ma kako im ne bi pomogli, tim ljudima koji su spremni da ogole svoje živote da bi nam svjedočili svoj put i pomogli svima nama da spoznamo da ljubavlju jednih prema drugima možemo  činiti  čuda.Sretne smo što će ugrijati prostor samostana, a nadamo se i njihova  srca ljubavlju i dobrotom koju im šaljemo , na putu koji prolaze .

Uz slogan DRUŽENJE I SLUŽENJE  pomažemo onima kojima je naša pomoć potrebna.

Mirjana Pajić

Galerija: