Mirjani Bjelici tajnici LC Poreč uručeno priznanje Melvin Jones

Mirjani Bjelici tajnici LC Poreč uručeno priznanje Melvin Jones
 
Našoj dugogodišnjoj tajnici Lions kluba Poreč Mirjani Bjelica smo jučer uručili jedno od najviših priznanja u Lionismu Melvin Jones koje na prijedlog kluba dobiju najistaknutiji članovi za izuzetne zasluge u humanitarnom djelovanju Lions clubs Internationala i fondacije LCIF. Naša tajnica iako i sama invalid već deset godina predano radi tajničke poslove kluba, uredno vodi arhivu kluba i daje svoj humanitarni doprinos u svim akcijama. Priznanje je stiglo u prave ruke. Čestitamo.
 
Inače LC Poreč izuzetnu pažnju posvećuje odavanju priznanja našim članovima putem dodjele Melvin Jones plaketa. Do sada je 8 naših članova nosioci ovog najvišeg priznanja za humanitarno djelovanje Lions clubs internationala, a to su Fedora Zorić-Franke,Đek Šurija,Boris Jugovac,Danilo Sredanović,Savo Krajcar, PDG pok.Jusuf Šehanović, Zlatko Janković-Miloš i sada Mirjana Bjelica.
 
Naš klub je time kroz svoj humanitarni rad pomogao i Lions fondaciji LCIF sa 8.000 dolara koja godišnje prikupi 60 milijuna dolara donacija i na temelju svojih kriterija podijeli na razne humanitarne projekte diljem svijeta. Naša Lions organizacija u Hrvatskoj je do sada dobila preko 450.000 dolara iz ove fondacije i otvorena je i sada mogućnost za tri projekta koja naši klubovi mogu aplicirati.
 
Na nivou našeg distrikta smo do sada uplatili u fondaciju 56 plaketa MJF što je ukupno 56 tisuća dolara. Bilo bi dobro da se i ostali klubovi odluče na ovaj način odati priznanje svojim članovi i jačati našu zajedničku fondaciju LCI.
 
Pored LC Poreča za istaknuti je i LC Split, LC Rijeka i Opatija sa po 5 MJF,LC Zagreb sa 4 MJF, LC Osijek i LC Kontesa Nera sa po 3 MJF i desetak klubova sa 2 i 1 plaketom.
 
Za istaknuti je da naš Distrikt sudjeluje u 1/3 iznosa ako klub financira 2/3 od 1000 dolara koliko iznosi priznanje.
 
Ova mala rekapitulacija neka bude poticaj klubovima za uplatu u LCIF i odavanje priznanja svojim članovima.
 
Galerija: