MEĐUNARODNO NATJECANJE GLAZBENE MLADEŽI ZA XXIV LIONS GRAND PRIX, Rijeka 5 – 7 04.2018. – REGIONALNO NATJECANJE.

U četvrtak, 15. ožujka 2018.g. održano je Regionalno natjecanje glazbene mladeži Regije Sjever u Zagrebu u Dvorani Hrvatskih Skladatelja, Berislavićeva  9. 
Na natjecanje se prijavilo 22 kandidata a pristupilo je njih 21. Natjecanju su se odazvale GŠ Bonar, Zagreb, GŠ V. Lisinski, Zagreb, GŠ Jan Vlašimski, Virovitica, GŠ V. Lisinskog, Bjelovar, GŠ u Novskoj, OGŠ Borisa Papandopula, Kutina, GŠ Jastrebarsko, GŠ Brkanović, Zagreb, UŠ Franje Lučića, Velika Gorica, Muzička akademija, Zagreb, GU Elly Bašić, Zagreb i GŠ Karlovac. Nastup u finalnom natjecanju u Rijeci osiguralo je trinaest učesnika. Fotografije najbolje govore o želji natjecatelja da uspiju i osvoje jednu od nagrada. Na sve je stimulativno djelovao govor predsjednika ocjenjivačkog suda maestra Tonka Ninića: prva ocjena vezana je uz procjenu natjecatelja koliko je savladao odabrani instrument, druga ocjena vezana je uz poznavanje autora, čiju će kompoziciju izvesti i na kraju treća ocjena govori, koliko je natjecatelj posvetio pažnju slušaocima svoje izvedbe i koliko im je dočarao na najbolji način kompoziciju autora.  U svakom slučaju to je najljepši put kako se povezati s kulturnim događanjima i kako izbjeći nasilje na ulici i obitelji.
Svi nastupajući nagrađeni su edukativnim materijalom i slatkišima za predstojeće Uskršnje blagdane.
Zahvaljujemo svima koji su dali prilog uspješno provedenom izlučnom prednatjecanju, posebno članovima Ocjenjivačkog suda, Vesni Boinović Grubić, District GST, Zagrebačkoj filharmoniji, Dvorani V. Lisinskog, LC Zagreb, LC Kontesa Nera,  Društvu hrvatskih skladatelja i Croatia Records-u, Zagreb.
 
Zagreb, 17.03.2018.
 
Galerija: