Lionsi Šibenika na humanitarnom Martinju osigurali 20000 kn za aparat za dijagnostiku kod djece

Lionsi Šibenika na humanitarnom Martinju osigurali 20000 kn za aparat za dijagnostiku kod djece

Lions klub Šibenik i LC Luce ispunili su sva očekivanje ovogodišnjim, humanitarnim 14. Martinjem koje je sinoć održano u restoranu Atrij. Ono što je najvažnije – u dvorani nije bilo niti jedno slobodno mjestu, a gosti su se odlično zabavili i k tomu još dali svoj doprinos da se ispuni cilj, da se nabavi 20 000 kuna vrijedan prenosivi Compact 5 aparat za dječju dijagnostiku koji će prihodom s te večeri pokloniti Dječjem odjelu Opće bolnice Šibensko-kninske županije. Zbog toga im se sinoć na toj svečanoj večeri pridružila i Sanja Jakelić, ravnateljica šibenske bolnice koja im je zahvalila na toj donaciji i tome što misle na šibensku djecu.

Ante Bašić, trenutni predsjednik Lions kluba Šibenik kazao je kako taj klub od početka djeluje humanitarno, a ove godine su i zbog toga što je Hrvatskoj nužna demografska obnova odlučili da će pomoći što boljoj zdravstvenoj skrbi o djeci.

Svima koji su ove godine došli na tradicionalno Martinje šibenskog Lions kluba i tako pridonijeli toj vrijednoj humanitarnoj akciji zahvalila je i Gorjana Bašić, predsjednica šibenskih LUCA koje su, kao i svake godine, odradile lavovski dio posla u organizaciji Martinja. 

Na sinoćnjoj večeri bila je i predsjednica Distrikta 126 – Hrvatska Sanja Paprenjak dajući i time potporu šibenskom Lions klubu. Došli su i članovi Lions klubova iz Zadra, Splita, Trogira.

Štimung je cijele večeri bio odličan. Svi su se  dobro zabavili uz grupu Bagatin i njihovu novu pjevačicu Ivanu Bulat kojoj je u nekoliko navrata pomogao i Alen Skroza. Poznati iluzionist Milorad Mišković Kasper je pokazao nekoliko svojim trikova, a najnapetija je bila igra „Ples srca“ u kojoj sudionici kupuju kartu za taj ples parova ne znajući koga će dobiti za partnericu ili partnera. Parovi su nazvano po poznatim svjetskim parovima od Romea i Julije do Donalda Trumpa i Melanie. Plesali su na različito vrstu glazbe da bi  u trećem krugu bili izabrali najuspješniji plasni parovi. I ove godine pobijedio je šibenski odvjetnik Frano Baica, ovog puta s partnericom Tamarom Vukman iz Trogira.

Organizirana je i bogata lutrija zahvaljujući brojnim donatorima, a svoj poseban doprinos povoljnim cijenama, odličnom hranom i  vrhunskom poslugom dao je i restoran Atrij. Šibenski Lion klub obilježit će iduće godine 20. godišnjicu svog postojanja. Osnovali su ga ni više ni manje nego pokojni Ivo Brešan i Vice Vukov, a oni koji su sve te godine nastavili njihov rad bili su i ostali na razini zadane misije, a to je druženje i povezivanje kroz humanitarno djelovanje. Njihov je moto: Služimo!

Prenosimo  tekst sa Šibenik News i zahvaljujemo

Galerija: