Lionsi Hrvatske prezentirali projekt za smanjenje gladi djece na Europa forumu

Lionsi Hrvatske prezentirali projekt za smanjenje gladi djece na Europa forumu
 
Slijedom Lionsove misije  smanjenja gladi u svijetu, kao Lionsi D-126, Hrvatska, osmislili smo projekt kojim bi željeli ublažiti probleme gladi u svijetu, te posebno pomoći u rješavanju  problema gladi  djece.
Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u 2016. godini na globalnoj je razini bilo pothranjeno oko 7,7 % odnosno oko 52 milijuna djece ispod 5 godina dok je od toga čak 17 milijuna djece bilo teško pothranjeno.
Brojke su još alarmantnije za neadekvatan rast i razvoj radi razarajućeg učinka nedovoljne prehrane u ranom djetinjstvu, od čega prema podacima WHO globalno pati približno oko 155 milijuna djece ispod 5 godina.
 
Lionsi Hrvatske osmislili su  i zajedno sa renomiranim proizvođačem razvili snack package koji je istovremeno i energy and nutrition package u kojem se nalazi izbalansirani  funkcionalni obrok koji omogućava djeci da u jednom obroku dobiju sve potrebno za normalan rast  i razvoj. Napitak  predstavlja koncentrirani izvor svih potrebnih makro i mikronutrijenata (energije, proteina, ugljikohidrata, masti, vlakana te vitamina i minerala), u funkciji oralnog nutritivnog suplementa sa ciljem nutritivne potpore djece koja pate ili su u riziku od pothranjenosti ili akutne malnutricije.
 
 Proizvod je prezentiran na Europa Forum Montreux -  na Euro Africa Committee gdje smo  zainteresirali  Lionse iz drugih zemalja, poglavito Lionse Afrike   za uključivanje u ovu akciju smanjenja  problema gladi kod djece na ugroženim područjima u cilju prikupljanja sredstava za kupnju proizvoda i realizacije distribucijskog lanca.
Cijeli projekt je prezentirala naš  koordinator za GST D-126  Vesna Boinović-Grubić
 
                Vjerujemo da će inicijativa Lions Hrvatska u suradnji sa regionalnim proizvođačem u području kliničke prehrane  doprinijeti postojećim inicijativama za smanjenje pothranjenosti djece, jednog od najvećih globalnih izazova suvremenog svijeta.
 
više na linku http://lions.hr/vijesti/lionsi_hrvatske_osmislili_projekt_za_smanjenje_gladi_djece_u_svijetu
 
Služimo
Anđeli humanosti
 
Kontakt/Contact
 
KOO za GST Vesna Boinović-Grubić
 
vesna.grubic@koncar-kev.hr
 
Galerija: