Lionsi Hrvatske osmislili projekt za smanjenje gladi djece u svijetu

Lionsi Hrvatske osmislili projekt koji bi mogao pomoći u smanjenju gladi djece 
 
Slijedom Lionsove misije  smanjenja gladi u svijetu, kao Lionsi D-126, Hrvatska, osmislili smo projekt kojim bi željeli ublažiti probleme gladi u svijetu, te posebno pomoći u rješavanju  problema gladi  djece.
Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u 2016. godini na globalnoj je razini bilo pothranjeno oko 7,7 % odnosno oko 52 milijuna djece ispod 5 godina dok je od toga čak 17 milijuna djece bilo teško pothranjeno.
Brojke su još alarmantnije za neadekvatan rast i razvoj radi razarajućeg učinka nedovoljne prehrane u ranom djetinjstvu, od čega prema podacima WHO globalno pati približno oko 155 milijuna djece ispod 5 godina.
 
Lionsi Hrvatske osmislili su  i zajedno sa renomiranim proizvođačem   razvili snack package koji je istovremeno i energy and nutrition package u kojem se nalazi izbalansirani  funkcionalni obrok koji omogućava djeci da u jednom obroku dobiju sve potrebno za normalan rast  i razvoj. Napitak  predstavlja koncentrirani izvor svih potrebnih makro i mikronutrijenata (energije, proteina, ugljikohidrata, masti, vlakana te vitamina i minerala), u funkciji oralnog nutritivnog suplementa sa ciljem nutritivne potpore djece koja pate ili su u riziku od pothranjenosti ili akutne malnutricije.
 
Probne primjerke proizvoda definirali smo s proizvođačem  te raspolažemo  odobrenim probnim uzorcima.  Prozvod je jednostavan za distirubciju i prilagođen je upotrebi u područjima s visokom temperaturom. Napitak je jedostavan za  konzumaciju u praktičnom ekološki prihvatljivom pojedinačnom pakiranju od 200 ml sa zatvaračem („on the go“ konzumacija) te skupnom pakiranju prilagođenim preporučenoj dnevnoj konzumaciji.
 
Distribucija napitka  bila bi putem izgrađenih distribucijskih mreža u pojedinim područljima praćena edukativnim aktivnostima i materijalima sadržajno i izričajno prilagođenim lokalnim  zajednicama i regijama donacije i konzumacije napitka.
 
Cilj nam je na Europa Forum Montreux -  na Euro Africa Committee prezentirati projekt i zainteresirati  Lionse iz drugih zemalja, poglavito Lionse Afrike   za uključivanje u ovu akciju smanjenja  problema gladi kod djece na ugroženim područjima,  te  osim prikupljanja sredstava sudjelovati u dijelu realizacije distribucijskog lanca.
 
                Vjerujemo da će inicijativa Lions Hrvatska u suradnji sa regionalnim proizvođačem u području kliničke prehrane  doprinijeti postojećim inicijativama za smanjenje pothranjenosti djece, jednog od najvećih globalnih     izazova    suvremenog svijeta.
 
Svoje uplate za projekt NUTRIXA možete izvršiti na ŽR Distrikta HR5723400091510243419  SAVEZ UDR. LIONS K. HRV. GA 9204/126
 
 
 
                 Služimo
                  Anđeli humanosti
 
                 Kontakt/Contact
 
                KOO za GST Vesna Boinović-Grubić
                vesna.grubic@koncar-kev.hr
 
 
!function(e,t,r,n,c,a,l){function i(t,r){return r=e.createElement('div'),r.innerHTML='',r.childNodes[0].getAttribute('href')}function o(e,t,r,n){for(r='',n='0x'+e.substr(t,2)|0,t+=2;t-1&&(a.href='mailto:'+o(a.href,t+l.length))}catch(e){}for(c=e.querySelectorAll('.__cf_email__'),n=0;n
DodatakVeličina
Euro Africa - Croatian Intervention Vesna edit 2.pptx378.25 KB
Europa Forum Montreux - Europa Commitee Engleski tekst.docx14.35 KB
Galerija: