Lions klub Zagreb – održana Žlica dobrote

Lions klub Zagreb – održana Žlica dobrote 
 
Žlica dobrote održava se već deset godina i tako je započela 2008. godine u restoranu OKRUGLJAK, Mlinovi 30 u Zagrebu, ma da je ovo tek osma Žlica dobrote. Osnovna ideja je bila vezana uz hranu ili najvredniju činjenicu bez koje čovjek ili bilo koje biće na kugli zemaljskoj ne može preživjeti. Hrana je najvredniji proizvod što ga priroda pruža čovjeku. Za cijeli svijet problem hrane je najteži i uz stanovništvo od oko 8 milijardi stanovnika na kugli zemljinoj, gotovo je stalno oko dvije milijarde onih koji se  svakodnevno bore za opstanak ili za osiguranje i najmanjeg zalogaja od koga mogu preživjeti. U našoj zemlji se također pojavio problem prehrane, za relativno mali broj stanovnika, no s obzirom da je zemlja bogata poljoprivrednim površinama u Hrvatskoj ne bi smjelo biti gladnih. Postepeno se ustalila svrha ove tradicionalne akcije, da prikupljena sredstva Klub donira Humanitarnoj organizaciji DORA, koja se bavi stipendiranjem talentirane djece slabijeg imovinskog stanja. Na taj način Lions Klub Zagreb prikupi sredstava da se mogu stipendirati troje djece, osnovnih ili srednjih škola, te fakulteta. Na fotografijama je vidljivo da se svečana večera odigrava u prostorima restorana Okrugljak, koje nisu baš naročito podesne za  takvu priredbu. No bilo je puno uzvanika, prijatelja članova Lions Kluba Zagreb. Zanimljivo je da je ove godine među gostima bio i Lion Genzi Hamza iz Lions Kluba LC-Tirana Eagle.
 
Za sve goste od posebno je interesa bila TOMBOLA, veoma bogata i raznolika, pa je najvredniji zgoditak bio vrijedan oko 1.600,00 Eura, a to je tjedan dana korištenje jedrilice i smještaj za posadu. Od prošle godine Klub je uveo i posebno priznanje nazvavši ga ŽLICA DOBROTE, za članove Kluba, koji su svojim radom doprinijeli razvoju akcije Žlica dobrote, kao i humanitarnom djelovanju u okvirima Lionizma.
Prvu Žlicu dobrote prošle godine je osvojio član Kluba Edi Laura, jer je svojim umijećem razvio gastronomski užitak za učesnike Žlice dobrote. Drugu Žlicu dobio je član Kluba Mirko Barišić, kao jedan od najaktivnijih članova, koji je osnovao akciju „Jedrima protiv droge“, kao i bezbroj drugih naročito vezanih uz međunarodni razvoj Lionizma u Hrvatskoj. Prošle godine Lions Klub Zagreb dodijelio je povelju žlice dobrote Lions Klubovima Rijeka i Osijek, koje je osnovao prije 25 godina i kojima je time odao priznanje za aktivan humanitarni rad u Lionizmu.
Ove godine Klub je nagradio Prof.dr.sc. Nikicu Gabrića osnivača Lions očne banke prije 20 godina, kao i da je svojim upornim i bezrezervnim djelovanjem izgradio nekoliko Klinika SVJETLOST u našoj zemlji i susjednim zemljama, svojim entuzijazmom omogućio građanima naše zemlje i nekim susjednim da poboljšaju svoj vid a time i životne uvjete, koristeći najsuvremeniju tehnologiju i strojeve osiguravajući na taj način, bolji standard zdravlja.
Drugi nagrađeni je bio Miroslav Jagušt, koji je u svojoj proizvodnji proizveo oznaku izvanrednog izgleda za novu akciju LC-Zagreb pod nazivom „Pahulja dobrote“, koja je pričvršćena na skijaškom domu na Sljemenu. Treću ovogodišnju Žlicu dobrote dodijeljena je mladoj dizajnerici i producentici, konačnog izgleda Žlice dobrote.
Blizu 150 učesnika akcije Žlica dobrote  ostvarili su cilj i ugodno proveli u humanitarnom druženju sa članovima Lions Kluba Zagreb.
 
Galerija: