Lions klub Zadar: Siromašnim sugrađanima uljepšali Uskrs

U srijedu Velikog tjedna zadarski su Lionsi radost nadolazećeg blagdana podijelili sa svojim sugrađanima. Onima čije materijalne mogućnosti,  zbog životnih nedaća, bolesti i siromaštva ne bi dopustile blagovanje kakvo većina od nas sebi priušti u blagdanske dane. Lionsi su im pripremili i uručili pakete u kojima su bile sve  namirnice za  uskršnje dane – svježa i konzervirana riba, šunke, pogače, brašno, šećer, ulje, jaja, riža i tjestenina. Uz to i sve ono najdraže djeci te razne higijenske potrepštine.

Riječ je o tradicionalnoj akciji Lions kluba Zadar „Za ljepši Uskrs svima“ kojom je ove godine obuhvaćeno 18 najsiromašnijih zadarskih obitelji s popisa gradskog odjela za socijalnu skrb. U mnogo slučajeva radi se o samohranim majkama nerijetko s bolesnom djecom te obiteljima koje žive isključivo od socijalnih primanja. Mnoge se od njih već godinama uoči Uskrsa susreću sa zadarskim Lionsima, a paketi koje u tim prigodama dobiju uistinu im, kažu,  uljepšaju blagdan, vraćaju osmijeh na lice i vjeru u ljude. Svake je godine, na žalost, i pokoja nova obitelj, nova teška sudbina i nova potreba za pomoć.

Prije same akcije darivanja Lionsi su, kao i svake godine, igrali humanitarnu utakmicu sa zadarskim liječnicima. Prilozima prikupljenim na toj utakmici, sredstvima Kluba i donacijama pojedinih tvrtki uspjeli su se pripremiti bogati paketi. Spremnost za pomaganje kako bi nekim obiteljima Uskrs bio barem malo ljepši,  i ove su godine pokazali: Cromaris, Mardešić, Velpro, Maraska  i Inko centar.

Galerija: