LIONS KLUB NOVIGRAD DONIRAO 3D PRINTERE ŠKOLAMA BUJŠTINE

LIONS KLUB NOVIGRAD DONIRAO 3D PRINTERE ŠKOLAMA BUJŠTINE

Najveći dio sredstava prikupljenih akcijama u ovoj godini LC Novigrad usmjerio je u obrazovanje mladih te su u tom cilju nabavljeni i školama Bujštine donirani 3D printeri.

Svečani čin donacije obavljen je 05.12. u OŠ Rivarela Novigrad, a printere je, osim ravnateljici te škole Davorki Parmač, ovogodišnja predsjednica LC Novigrad Ivanka Posavčević predala i predstavnicima OŠ Mate Balota iz Buja, OŠ Marija i Lina iz Umaga, Talijanske OŠ Edmondo De Amicis iz Buja, Talijanske OŠ Galileo Galilei iz Umaga i Gospodarske škole iz Buje.

Bio je to završni čin vrlo uspješne akcije koja je započela edukacijom nastavnika za rukovanje printerima i njihovu primjenu s ciljem da digitalna pismenost i kreativnost kao i demokratizacija znanja i vještina postanu svakodnevica u našim školama.

U slijedećoj godini klub planira opskrbiti printerima i ostale škole s područja Bujštine te tako nastaviti suradnju s obrazovnim ustanovama na našem području sa željom da upravo mladi budu motivator društvenih promjena.

U OŠ Rivarela u Novigradu održana je i trodnevna edukacija za rad 3D printerima za 13 polaznika iz 6 škola s područja Bujštine.

Obuka je dio donacije LIONS KLUBA NOVIGRAD osnovnim školama Bujštine s ciljem da se školska djeca konkretno upoznaju s informacijsko komunikacijskim tehnologijama i osposobe za buduće životne izazove.

Novigrad, 05. prosinca 2017. godine

Galerija: