LIONS KLUB ŠIBENIK - Zoran Cvitan na Zmajevcu izabran za predsjednika

LIONS KLUB ŠIBENIK

Zoran Cvitan na Zmajevcu izabran za  predsjednika

Jednoglasnom odlukom  za novog predsjednika Lions kluba Šibenik izabran je Zoran Cvitan dok je na dužnost prvog dopredsjednika izabran Dejan Vapski, a za drugog Denis Vlahov. Poslove tajnika i u sljedećoj lions godini obavljat će Nikola Urukalo. Skupština Lions kluba Šibenik održana je u jedinstvenom ambijentu Zmajevca i Velikog Orlovca, odnosno na širem području Ljutine, jedne od posljednjih europskih prašuma. Lokalitet pripada Općini Unešić s kojom je Lions klub Šibenik, uz Osnovnu školu „Jakov Gotovac“,2018. godine u svibnju potpisao Povelju prijateljstva i suradnje čiji  je konačni cilj zaštita povijesne, prirodne i kulturne baštine  na području Unešića, odnosno Dalmatinske zagore. Cilj je očuvati prostor Zmajevca i Velikog Orlovca na kojima se nalaze označeni i imenovani višestoljetni hrastovi, ilirski bunari, lokve i gradine.

Prošle godine šibenski su lionsi označili najprije sedam hrastova od kojih svaki nosi ime nekog od hrvatskih velikana dok su u zadnjoj akciji krajem rujna prošle godine postavljene oznake s brojevima osam, devet i deset.

 

Lions klub Šibenik u sljedećim akcijama planira postaviti klupe i stolove kako bi se na tom mjestu omogućio boravak izletnicima, a posebice kako bi djeca osnovci na tom mjestu mogla imati i školu u prirodi. Sve je to dio obveza koje je Lions klub Šibenik preuzeo potpisivanjem spomenute Povelje o prijateljstvu i suradnji.

 

Skupština na lokalitetu Zmajevac održana je uz marendu, a pao je i dogovor da se na ovom lokalitetu, krajem lipnja zaključi ova lions godina i obavi primopredaja predsjedničkih ovlasti između dosadašnjeg predsjednika Milorada Miškovića Caspera i budućeg predsjednika Zorana Cvitana.

 

Tekst i slike:

Nikola Urukalo

Galerija: