Lions club Poreč objavljuje Likovni natječaj učenika 2018

Lions club Poreč

 

Likovni natječaj učenika 2018

 

LCLIN 3

Lions Club Poreč i ove godine poziva učenike srednjih škola i osmaše da učestvuju u Likovnom natječaju.

  LCLIN 3 je treći  likovni natječaj čiji je organizator i pokrovitelj Lions Club Poreč. Želja Lionsa je da ovim natječajem doprinesu unapređenju: likovne kulture, kreativnog izražaja mladih, njihovog aktivnog učešća u kulturnom životu grada, prijateljstva između gradova i rada humanitarnih organizacija. Proteklih godina su u natječaju učestvovali učenici iz Pazina, Poreča i Tara, a ove godine su se odazvale i škole iz Vrsara, Novigrada i Višnjana, tako da u natječaju učestvuje ukupno 9 škola.

LCLIN 3 je otvoren od 15.01. do 15.03.2018. godine, a po završetku natječaja će naši cijenjeni sugrađani imati priliku da posjete zajedničku izložbu nagrađenih učenika.

Termin i mjesto izložbe će biti objavljeni po završetku natječaja.

I ove godine će Lionsi dodijeliti i 3 novčane nagrade u vrijednosti od 1.000,-, 750,- i 500,- kn.

Tema ovogodišnjeg Likovnog natječaja je : „Mlado i  staro“.

Svima nam je dodijeljen taj najdragocjeniji dar – život, koji spaja sva živa bića. Njegova stalna  transformacija iz mladog u staro, je oduvijek bila i biće neiscrpna tema znanstvenih istraživanja, umjetničkih djela, kao i svakodnevnih razmišljanja.

„Mlado i staro“  automatski budi asocijacije na razne pojmove, kao što su: rađanje, napredak, svježina, radoznalost, energičnost, pokret, snovi, napredak, avantura, ambicije, spoznaje, žudnja za znanjem, nada, povjerenje, iskustvo, mudrost, znanje, blagost, razumijevanje, duhovnost, mir, ali i nemoć, slabost, bolest, pomoć...

Želja Lionsa  je da nam učenici u slici pokažu svoju sopstvenu viziju i doživljaj „Mladog i starog“ u svijetu koji ih okružuje. Radujemo se velikom odazivu učenika i njihovim maštovitom radovima.

 Za Lions Club Poreč

Snježana Gutbier – Vidović

DodatakVeličina
LCLIN 3 - Prijava.pdf196.4 KB
LCLIN 2018 - Propozicije natječaja.pdf251.85 KB