Lions club Poreč dodijelio nagradu mladoj gitaristici Vanesi Iličić

U četvrtak, 23. kolovoza  je u Vrsaru u sklopu XVI Festivala GitarISTRA “More i gitare” 2018, u Bazilici sv. Marije od mora održan koncert mlade gitaristice Vanese Iličić iz Kutjeva koja je na ovogodišnjem natjecanju “Poreč Fest 2018” pobjednica u kategoriji gitara i osvojila Nagradu Lions cluba Poreč u iznosu 3.700 kn kojom LC Poreč podržava mlade umjetnike u njihovom daljnjem razvoju. Ova vrijedna nagrada se ove godine dodjeljuje po 13. put, a njeni mnogobrojni nosioci su kasnije u svom razvoju postigli izuzetne uspjehe na umjetničkom polju. .

Vanesa Iličić je svojim nastupom oduševila mnogobrojnu publiku izvodeći J.S.Bacha, Waltona i druge poznate skladbe skladane za klasičnu gitaru, a gosti su imali priliku da poslušaju i Gitarski duo – Vanesa Iličić i Lucija Štivčević, koji je izvedbom Carullia i Pinote završio ovaj prekrasni koncert.

Nagradu i diplomu Vanesi Iličić, kao i zahvalnicu Luciji Štivčević je u ime LC Poreč uručila predsjednica Lions Cluba Poreč Snježana Gutbier – Vidović, a na koncertu su prisustvovali i članovi LC Poreč.

Organizator festivala GitarISTRA je TZO Vrsar, umjetnički ravnatelj festivala je član LC Poreč Saša Dejanović.

Možemo reći da je ostvarena još jedna uspješna aktivnost LC Poreč u suradnji sa Festivalom GitarISTRA.

 

Galerija: