LIONS CLUB OSIJEK ZAJEDNICI CENACOLO URUČIO VRIJEDNU DONACIJU

LIONS CLUB OSIJEK U SURADNI SA ZAJEDNICOM CENACOLO
URUČENA VRIJEDNA DONACIJA
 
Već po ustaljenoj tradiciji, članovi Lions cluba Osijek, ovoga su ponedjeljka uručili vrijednu donaciju Zajednici Cenacolo, organizaciji koja brine o ovisnicima. Prigodna skromna svečanost upriličena je ispred budućeg obitavališta štićenika ove Zajednice u Aljmašu, simpatičnom mjestašcu na obali Dunava, inače poznatom Marijanskom svetištu.
  
Donacija obuhvaća novčanu pomoć od humanitarne akcije Lions cluba Osijek, te posebne donacije Distrikta 126 – Hrvatska iz sredstava prikupljenih na humanitarnoj jedriličarskoj regati „Jedrima protiv droge“. Ukupna vrijednost ovogodišnje donacije iznosi 23.000,00 kuna.
 
Simboličan ček s naznačenim iznosom donacije, uručio je predsjednik Lions cluba Osijek Ljubo Pribić duhovniku Zajednice vlč. Ivanu Juriću, inače župniku osječke donjogradske župe Preslavna imena Marijina. Pribić je tom prigodom istakao zadovoljstvo Lionsa što su i proteklih više godina potpomagali aktivnosti Zajednice Cenacolo, čiji štićenici još uvijek žive i rade u Šarengradu. Posebno ga raduje što je dio sredstava od ranijih donacija ugrađen u novi objekt, koji je u završnoj fazi izgradnje, u Aljmašu. Obećao je da će Lions club Osijek i ubuduće njegovati ovu uspješnu međusobnu suradnju. 
 
Zahvaljujući na donaciji vlč. Jurić istakao je kako su Lionsi prepoznali potrebe jedne ovakve doista specijalizirane organizacije, kakva je Zajednica Cenacolo. To nedvojbeno svjedoči o razumijevanju članova ove najveće humanitarne organizacije u svijetu za potrebe onima koji je bilo kakva pomoć itekako potrebna. – š.