LIONS CLUB OSIJEK BOGAT PROGRAM AKTIVNOSTI

LIONS CLUB OSIJEK

BOGAT PROGRAM AKTIVNOSTI

Na jednom od svojih prvih radnih sastanaka u tekućoj Lions godini članovi Liona cluba Osijek, utvrdili su bogat i sadržajan program rada za naredno razdoblje. Uz tri stalna stožerna projekta – svakogodišnje nagrađivanje najboljih studenata Sveučilišta „Josipa Jurja Strossmayera“, zatim tradicionalnu humanitarnu prodaju pokladnica i toplih napitaka, kao i vrlo plodnu suradnju sa Zajednicom Cenacolo, za naredno razdoblje članovi Lions cluba Osijek predviđaju još nekoliko zanimljivih aktivnosti. Prije svega to se odnosi na uključivanje u projekte hrvatskoga Lions Distrikta u vezi s pomoći slijepim i slabovidnim osobama, na čemu se u svom stoljetnom postojanaju ova najveća humanitarna organizacija u svijetu najviše i bazira.

Dogovorena je i lajonistička edukacija za nove članove, kako bi se u potpunosti upoznali s djelovanjem lajonizma prije svega u našoj domovini, a potom i u svjetskim razmjerima. Takvi edukativni skupovi dobro će doći i nešto starijim članovima, jer se u lajonističkom pokretu gotovo svakodnevno događaju brojne promjene u korist potrebitih.

Također je dogovorena i akcija suradnje s drugim klubovima, posebice osječkima, uz neformalna druženja zbog boljeg međusobnog upoznavanja i planiranja eventualnih zajedničkih aktivnosti.

Sastanku članova Lions cluba Osijek prisustvovao je i prvi čovjek hrvatskog lajonizma – guverner Distrikta Mladen Kajganić sa članovima Kabineta Jozom Berečićem i Vesnicom Mlinarević. Guverner je u kraćem izlaganja upoznao članove Kluba s najnovijim aktivnostima Distrikta, ali i planovima krovne organizacije Lions Internationala. Izrazio je zadovoljstvom s radom i aktivnostima članova Lions cluba Osijek, ustvrdivši da je ovaj Klub jedan od stožernih klubova u hrvatskome Lions Distriktu, to više što u ovom Klubu djeluju čak tri bivša guvernera našega Distrikta (Antun Tucak, Šime Nevidal i Radoslav Galić). On je tom prigodom uručio i posebna priznanja međunarodnog predsjednika Lions Internationala dr. Naresha Aggarwala pojedinim članovima Kluba u povodu njihovih jubilarnih godišnjica članstva u Lions pokretu, a predsjedniku Kluba Ljubi Pribiću uručio je i posebno priznanje za nadasve uspješan rad Kluba u posljednjih 25 godina. – š.

 

Galerija: