LIONS CLUB LENUCI - MODNA RECIKLAŽA - ekološka akcija

Lions club Lenuci poziva na akciju MODNA RECIKLAŽA

koja ce se odrzati 7. studenog u Hotelu Westin na 17.katu, dvorana Panorama s pocetkom u 17 h.

Cilj akcije je prodaja još uvijek aktualnih komada odjeće i modnih dodataka koje su članovi spremni donirati i koje će zainteresirani pojedinci uz simboličnu naknadu kupiti i "recilklirati" u modnom smislu uključivši ih u svoj postojeći stil i nadopunivši svoju postojeću odjeću. Sredstva prikupljena prodajom modnih predmeta biti će donirana Udruzi koja sudjeluje u akcijama čišćenja hrvatskog podmorja, čime se planira "zatvoriti krug" predmetne akcije.

 

Tema održivosti modne industrije zauzela je i važno mjesto na zadnjem sastanku G7 u Francuskoj, te su velike modne grupacije osnovale konzorcij i obvezale se na uvođenje mjera s ciljem potpune održivosti njihovog poslovanja. Potpisan je tzv FASHION PACT čiji su se potpisnici prošloga vikenda sastali u Parizu na prvom radnom sastanku. Obvezali su se izraditi prvo izvješće o napretku svojih akcija u rujnu 2020. godine s naglaskom smanjenje štetnih utjecaja na okoliš i društvo, primarno na klimatske promjene, rodnu raznolikost i očuvanje oceana. Isto tako, na netom održanom Pariškom tjednu mode, ova je tema bila prisutna gotovo u svim kolekcijama, s time da su neki modni kritičari, te jedan od glavnih stručnih autoriteta među modnim medijima - Business of Fashion, zaključio da se stvarna održivost u modnoj industriji može postići stvarno isključivo kroz proizvodnju kvalitetnih proizvoda koji će u uporabi biti duže, te tako produžiti svoj vijek, kroz što će se proizvoditi ukupno manje.

Napominjemo: - donirati se mogu isključivo aktualni i dobro sačuvani odjevni predmeti i modni dodaci, (akcija nije buvljak i nema cilj pražnjenja ormara - za to će se potencijalno organizirati neka druga akcija) - najvredniji predmeti bit će licitirani i prodani po sistemu "tko da više" - naplaćivat će se simbolična "kotizacija" u iznosu od 20 kuna po osobi na ulazu u dvoranu Panorama - donirani predmeti trebaju se donijeti u Westin (dvorana Panorama) u razdoblju od 16h do 17h kako bi se isti mogli pregledati, izložiti i odrediti njihova prodajna cijena. Modna reciklaža održat će se u četvrtak, 07. studenog 2019. od 17-21 sat u hotelu Westin, 17 kat, dvorana Panorama. Veslimo se vašem dolasku! SLUŽIMO Srcem Lionsa