LEO D-126 organizirao regionalno druženje leića "Balkan Ekspres" u Zagrebu

Vikend 14.12.-16.12.2018. u Zagrebu je održano drugo regionalno druženje "Balkan Ekspres" za vrijeme Adventa u Zagrebu.

Prvi „Balkan Ekspres“ bio je organiziran sa idejom sklapanja novih prijateljstava i razmjene iskustva i ideja između LEO klubova. Ove godine je Balkan Ekspres organiziran da obnovimo stara prijateljstva, sklopimo nova prijateljstva sa drugim LEO članovima, te da se zajedno educiramo radi osobnog razvoja i kako bi razvili još bolju LEO organizaciju.

Druženje je započelo večerom u petak gdje su se leići, leoti i leovci u opuštenoj atmosferi bolje upoznali, ponovno su se okupili stari prijatelji te nastavili izaskom. Subota je bila rezervirana za educiranje. Tako smo čuli motivacijski govor Lorene Hus koji nas je sve podsjetio zašto smo ušli u Leo organizaciju, Filip Stipančić nas je motivirao da još bolje služimo, a Dražen Melčić nas educirao kako da služimo uz pomoć LCI grantova. U slobodno vrijeme smo kao pravi turistički vodiči proveli ekspresovce po gradu Zagrebu i poučili ih nešto o povijesti grada i važnim kulturnim mjestima, a ne bi bilo to pravo Leo druženje da nije bilo i humanitarnog karaktera. Tako su gosti iz drugih zemalja posjetili Lions kučicu na Zrinjevcu i prisustvovali humanitarnom koncertu "Neka bude jednako" u organizaciji Leo D-126 Hrvatska. Subotu navečer, kao pravi leići završili su izlaskom. Kako bi se oporavili i pripremili za put kućama, u nedjelju smo razgledali gornji grad i podružili se uz ručak.

Hvala svim leotima i leovcima iz Leo District 129, Slovenia, Leo District 132 Macedonia, Leo Klub Mileva Marić Ajnštajn, Leo Club Neoplanta i LEO Club Beograd koji su sudjelovali na ovogodišnjem Balkan Ekspresu. Nadamo se da ste se zabavili u Zagrebu te naučili nešto novo o Leo organizaciji i gradu Zagrebu.

Posebne zahvale idu svim lionsima iz Lions Hrvatska koji su nam pomogli pri organizaciji ovog događaja te koji su prisustvovali edukaciji i ostalim popratnim događajima, gdje bismo posebno istakli guvernericu Sanja Paprenjak i tajnika Lions D-126 Zlatko Janković-Miloš. Edukatorima Lorena Hus, Drazen Melcic i Filip Stipančić što su odvojili svoje vrijeme kako bi nas leiće educirali, PID Phil Nathan koji je došao iz daleke Velike Britanije kako bi prisustvovao našem događaju i Maja Žikić, predsjednici Zone Srbije jer nam se pridružila.

Hvala i The Dots Hostel na smještaju naših leota i leovaca, Pivnica Mali Medo, Pivnica Medvedgrad Ilica, Nokturno Restaurant koji su nas ugostili za ručkove i večere, te Kvak - pizzeria & night club za organizaciju izlaska. Hrvatska Turistička Zajednica i Turistička zajednica Grada Zagreba na pripremi poklona za naše goste iz Slovenije, Makedonije, Srbije i Velike Britanije.

Posebno trebamo istaknuti zahvalu Catering Tim Lisak na organizaciji i pripremi hrane na edukaciji i u izlasku, Domato LD na printanju majica i HKD Napredak što su nam osigurali mjesto za edukaciju.

Galerija: