LC Zrinski Čakovec obilježio dan Sv. Vinka

LC Zrinski Čakovec organizirao je, po prvi puta, obilježavanje dana Sv. Vinka, 19. i 20. siječnja 2019. U posjet klubu stigli su gosti iz LC D126: Grič, Kaptol, Zagreb, Agram, Opatija, Korzo Rijeka, Vinica, Zadar i Millenium Varaždin. Naše druženje započeli smo u blizini Toplica Sv. Martin, u Lovačkoj kući Perhoč, pozdravom Romana Bogdana, predsjednika LC Zrinski Čakovec. Nakon njega, okupljenima se obratila Sanja Paprenjak, guvernerica Distrikta 126.

Uz večeru koja priliči lovačkoj kući, bilo je prilike porazgovarati o budućim projektima i akcijama u našem distriktu. Tijekom večeri prikazan je običaj rezidbe prvog trsa u vinogradu, na dan Sv. Vinka. Sav prikupljeni humanitarni prihod namijenjen je inicijalnim sredstvima za postavljanje taktilnih ploča za slijepe i slabovidne osobe na području grada Čakovca.

Sljedećeg dana, oni s najviše kondicije, pridružili su se 21. Vincekovom pohodu, najvećem planinarskom pohodu u Hrvatskoj koji, već tradicionalno organizira planinarsko društvo Bundek, hodanjem od Toplica Sveti Martin do Murskog Središća i posjetom vinskim kućama.

Želja nam je da ovakvo druženje Lions klubova iz našeg distrikta postane tradicionalno, pa se već, unaprijed, veselimo susretu na Vincekovom 2020. godine.

 

Galerija: