LC Zrinjevac i Poreč organiziraju akciju "100 maslina za 100 godina Lionsa".

LC Zrinjevac i Poreč organiziraju akciju "100 maslina za 100 godina Lionsa".

 LC Zrinjevac i LC Poreč  povodom 100 godina djelovanja Lionsa u svijetu a s ciljem  jačanja svog bratimljenja odlučili su organizirati akciju "100 maslina za 100 godina Lionsa". Akcija je osmišljena na način da se članovima  LC Zrinjevac i LC Poreč u sadnji Lions maslinika priključe i drugi Lionsi  Distrikta 126.  Sadnja maslina obavila bi se na imanju obitelji Rossi u Bajkinima, Vižinada.  Svaki Lions ili Lions klub bio bi  donator jedne masline. Donator je  u obvezi uplatiti 100 kn na ŽR LC Poreč broj IBAN HR6323800061510001910 (račun za donacije) s opisom donacija MASLINE- IME I PREZIME I KLUB.

Za taj iznos će svaki donator dobiti  inox pločicu sa njegovim imenom ili imenom Lions kluba,  koja će se postaviti na njegovu maslinu i tiskani certifikat da je donator jedne masline u  Lions masliniku. Certifikat je, u slučaju potrebe, a uz pisanu izjavu,  prenosiv s imena na ime.  Obaveza donatora masline je da i u narednim godinama donira po 100 kn svake godine za maslinik dok masline ne daju dovoljan urod za preradu u ulje. Nakon toga će se masline prerađivati i urod spremati u boce sa Lions etiketom i prodavati u humanitarne svrhe sa namjenom u skladu sa odlukom klubova i donatorima maslinika.

Kako bi cijela akcija imala i humanitarni karakter sav prihod od 100 kn ili kasnije od prodaje ulja nakon odbitka troškova (pločice i graviranje,  certifikati, rad i materijal u masliniku obitelji Rossi sa kojom će se odnosi regulirati ugovorom) bi se namijenio za stipendiranje  jednog studenta Veleučilišta u Rijeci - Stručnog studija  mediteranske poljoprivrede u Poreču ili opremanje tog studija prema potrebama svake godine. Stoga su nam dobrodošli iznosi donacija i veći od 100 kn.

Dakle drage Lionese i  Lionsi pozivamo vas da nam se priključite ovoj za nas posebnoj akciji dva bratska kluba. 50 maslina je namijenjeno za LC Zrinjevac i Poreč, a drugih 50 i za ostale Lionse u Distriktu prema redoslijedu uplata do brojke 100.

Akcija sadnje maslina će se organizirati  24.02.2018 g. na imanju obitelji Rossi.

Svi koji uplate navedeni iznos biti će obaviješteni o detaljnom programu akcije sa cijenom večera i ručka te  uvjetima smještaja.

Molimo vas da potvrdu uplate i dali ste zainteresirani za smještaj u Poreču  pošaljete na mail dprotic@zvonacatering.hr  ili mirjana.bjelica@pu.t-com.hr

Radujemo se ovoj akciji koja ima višestruko značenje i uklapa se u nove ciljeve služenja Lionsa, a posebno se radujemo druženju u Poreču sa dragim Lions prijateljima.

Akcija se provodi uz podršku našeg DG Mladena Kajganića i Koordinatorice za GST Vesne Boinović-Grubić

Uz slogan našeg Guvernera "Anđeli Humanosti sve vas lijepo pozdravljamo.

Predsjednica LC Zrinjevac

Draženka Buntak

Predsjednik LC Poreč

Marino Rossi

 

 

Galerija: